Ad
< terug

Natuurgebied De Maashorst maakt zich op voor massale gevangenisuitbraak tijdens de Breakout Run

29 mei 2019 (0 reacties)

Fijne weersverwachtingen, 45 obstakels en minimaal 8 km aan zand, modder en water. Dat is wat de deelnemers van de zevende editie van de Breakout Run op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni te wachten staat. Bijna 8.000 deelnemers die figureren als crimineel en hoofdverdachten zijn van een overval en gijzeling trekken naar recreatiegebied De Maashorst om te ontsnappen uit de zwaarbewaakte gevangenis.

Perbericht-Breakout-Run-1

Er staat hen een loodzwaar parcours te wachten waarbij ze door diepliggende buizen moeten tijgeren, steile en soms kletsnatte klimwanden moeten bedwingen, het SWAT-team moeten trotseren en niet te vergeten de beruchte Whirlpool moeten zien te overwinnen.
De Breakout Run heeft dit jaar maar liefst 12 nieuwe obstakels toegevoegd aan het parcours. In totaal moeten de deelnemers over 8 km 34 obstakels overwinnen. De deelnemers aan de 14 km moeten daar nog eens elf obstakels bij optellen. De klassiekers zijn er natuurlijk ook weer: de zeer spectaculaire en populaire ‘The Slide’, ‘S.W.A.T’ en de uitdagende ‘SKATERAMP’.

Perbericht-Breakout-Run-7

Voor ieder wat wils
Tijdens de Breakout Run kun je overdag uitbreken via de 8 of 14 km lange vluchtroute. Een gevangene die niet gezien wil worden, kan in het donker met een hoofdlamp ontsnappen via een 8 of 16 km lange ontsnappingsroute tijdens de Night Run. Deelnemers kunnen alleen of samen aan een ketting lopen. Daarnaast strijden de diehards om de eer tijdens de Last Man Standing, waarbij je zoveel mogelijk rondes moet afwerken. Ook aan de jonge boeven is gedacht. Op zaterdagavond kunnen de Young Gangsters van 12 tot en met 15 jaar uitbreken (8 km) en op zondag staan de boeven van 6 tot en met 11 jaar (2 en 4 km) aan de start.

Inschrijven
Inschrijven kan nog steeds – individueel of als groep – op  www.breakoutrun.nl. De deelnemers zullen zaterdag tussen 10.45 en 22.30 uur starten. Op zondag starten de sportievelingen tussen 10.00 en 16.30 uur. Na de finish krijgt iedereen een unieke medaille als beloning en zijn er nog genoeg nevenactiviteiten te beleven.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *