Ad
< terug

Nederlandse subtop kiest voor Düsseldorf marathon.

25 februari 2019 (0 reacties)

Een aantal Nederlandse subtoppers hebben de keuze gemaakt voor de Düsseldorf marathon.  Gert Jan Wassink, Frank Futselaar,Paul Zwama en ook Ronald Schröer lopen de voorjaarsmarathon niet in Rotterdam maar in Düsseldorf.

De organisatie heeft toegezegd dat een aantal Duits hazen beschikbaar zijn. Futselaar debuteert in Düsseldorf. “Ik loop eerst nog de Venloop en dan is alles gericht op Düsseldorf” aldus Futselaar.Hij werd gisteren nationaal kampioen op de cross werd.  “Prima organisatie in Düsseldorf” aldus zijn manager Gerard van de Veen. “Zij lopen nu samen in een mooie groep die wellicht weggaat op een 2.14/2.15 tijd”.  Dat zou voor de Nederlandse subtoppers een forse verbetering betekenen van de persoonlijke records. Volare atleet Paul Zwama traint in Nieuw-Zeeland. Hij traint met de Nieuw-Zeelandse marathonloper Malcolm Hicks .Ook Hicks gaat van start in Düsseldorf. De marathon wordt op zondag 28 april georganiseerd.

Olympische limiet.
Nog altijd is door de Nederlandse atletiekunie niet bekend gemaakt wat de limiettijden zijn voor deelname aan de Olympische marathon in 2020. Michel Butter kiest dit jaar voor de Londen marathon op zondag 28 april.  Abdi Nageeye en Khalid Choukoud zullen zondag zeven april van start gaat in de Rotterdam marathon. Bij de dames kiest Andrea Deelstra voor de Berlijn marathon in het najaar.Kim Dillen  kiest ook voor een najaarsmarathon, de Eindhoven marathon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *