< terug

Nienke Brinkman en de verwarring over de Olympische limiet. Gelopen tijd in Boston niet genoeg voor kwalificatie

18 april 2023 (0 reacties)

Al eerder schreven wij over de prestatie van Nienke Brinkman in de Boston marathon. Wij constateerden dat de tijd niet erkend zal worden voor een Olympische kwalificatie. Het management van Brinkman deed navraag bij de atletiekunie en die deelde mee en ook aan de media waaronder de NOS dat de tijd wel erkend zou worden.Vanmorgen zochten wij nog eens contact met de Atletiekunie en die komen nu met onderstaande verklaring waaruit blijkt dat de tijd niet erkend zal worden.

Vanwege de ontstane verwarring rondom de tijd van Nienke Brinkman, en met name de vraag of deze toereikend is voor de Olympische limiet, op de Boston marathon (17 april 2023), geven we hierbij opheldering.

Met haar tijd van 02:24:58 loopt Nienke weliswaar onder de internationale limiet en de nationale prestatie-eis (die staat op 02:26:50) alleen vanwege de hoogteverschillen in het parcours van de Boston marathon (gemarkeerd als een platinum label marathon) gelden de gelopen tijden niet als internationale entry standard. Daarmee is ze dus formeel nog niet automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

We verwachten echter dat Nienke op basis van haar positie op de World Ranking of op basis van een resultaat bij een volgende marathon geen problemen zal ondervinden om alsnog in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen in Parijs.

Technisch Directeur Vincent Kortbeek licht toe: “we vinden het enorm vervelend dat deze verwarring door ons toedoen is ontstaan, in de eerste plaats voor Nienke zelf. Wij hebben gisteravond inderdaad bevestigd aan het management van Nienke Brinkman dat haar tijd goed was voor de internationale limiet. Helaas heeft nadere informatie ertoe geleid dat we hierin te voorbarig zijn geweest en dat dit bericht niet juist was.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *