< terug

Nienke Brinkman loopt met 2.26.34 gevestigde orde omver.

5 december 2021 (0 reacties)

Nienke Brinkman verbaasde vandaag alle atletiekvolgers met een dertiende plaats in de Valencia marathon. Met haar tijd van 2.26 liep ze de gevestigde orde in de Nederlandse dames wegatletiek omver. We moeten jaren terug voordat we een dergelijke tijd in de Nederlandse wegatletiek tegenkomen. Andrea Deelstra liep in 2015 in Berlijn een tijd van 2.26.46.  Ze is nu al de derde Nederlandse op de ranglijst allertijden van de marathon. Wie is Nienke Brinkman? Op de site van haar vereniging Voorschoten’97 een overzicht. Ze was eerder dit jaar al in training om in Bern een poging te wagen zich te kwalificeren voor de OS in Tokyo. Ze ging toen vanwege een voetblessure niet van start. 

Oud bericht op de site van AV Voorschoten’97
Ze loopt pas twee jaar, maar toch mag Nienke Brinkman (27) dromen van de Olympische Spelen in Tokyo. Op zaterdag 3 april doet onze clubgenote een poging om de marathonlimiet van 2.28,30 te lopen tijdens de Zwitserse kwalificatie in Bern. Druk voelt ze niet, want haar echte doel is Parijs 2024.

Bij het lezen van haar naam gaat waarschijnlijk bij niemand van de club een lampje branden. Logisch ook, want ze maakt geen deel uit van één van onze trainingsgroepen. Sterker nog, ze is nooit op Sportpark Adegeest geweest. Toch werkt ze namens Voorschoten ’97 aan haar droom om de Olympische Spelen te halen.

Lid worden was in eerste instantie puur een administratieve handeling om vanuit haar woonplaats Zürich een Nederlandse wedstrijdlicentie te krijgen, maar inmiddels beginnen er al warme gevoelens voor de club te ontstaan. “Vanaf het eerste contact met Louise voel ik mij heel welkom. Het is leuk hoe er door de club op mij is gereageerd, met oprechte interesse. Dat blijkt ook maar weer uit dit interview. Er is ook een clubshirt naar mij onderweg, dat ga ik zeker dragen.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *