< terug

Nog dit jaar recordpoging Kipchoge marathon binnen de twee uur.Chemiegigant Ineos ondersteunt het project

6 mei 2019 (0 reacties)

Eliud Kipchoge wil nog dit jaar in september of oktober het project Ineos 1.59 ten uitvoer brengen. Doel is de marathon binnen de twee uur af te leggen. De recordpoging wordt naar alle waarschijnlijkheid in Londen gedaan. De chemiegigant Ineos is de grote sponsor achter het geheel.

TL3_1829
Jim Ratcliffe & Eliud Kipchoge op de Iffley road running track. Photo: Thomas Lovelock london marathon events

Jim Ratcliffe
De eigenaar van Ineos is Jim Ratcliffe. Ratcliffe is zelf een verwoed hardloper en liep in 2017 met zijn zoon de marathon van Londen. De steenrijke Brit nam eerder dit jaar de wielerploeg Sky over. In 2017 nam hij al de Zwitserse voetbalclub Lausanne Sport over. De multimiljonair doet ook pogingen om de voetbalclub Chelsea over te nemen. In 2018 werd hij door koningin Elisabeth tot ridder geslagen. Ratcliffe woont tegenwoordig in Monaco.

Recordpoging in Londen.
Volgens berichtgeving van Ineos wordt een parcours gezocht in Londen en zal de recordpoging rechtstreeks worden uitgezonden.De recordpoging moet ergens tussen eind september en begin oktober plaatsvinden. Er wordt gezocht naar een ideaal vlak parcours in Londen. De grote parken in Londen zijn een optie.

TL2_4315
Eliud Kipchoge KEN, op de Iffley road running track Photo: Thomas Lovelock london marathon events

Beste marathonloper

Jim Ratcliffe: “Eliud Kipchoge is de beste marathonloper ooit en de enige atleet ter wereld die de kans heeft om de marathon binnen de twee uren af te leggen We gaan hem alle steun geven en hopelijk getuige zijn van sportieve geschiedenis”. Kipchoge liep bij zijn eerste poging in 2017 om de twee uren grens te doorbreken op het autocircuit van Monza een tijd van 2.00.25.
Eliud Kipchoge:“De snelste marathon ooit met een tijd van 2:00:25 te volbrengen was het meest trotse moment in mijn carrière”.”Het is ongelooflijk spannend om nog een kans te krijgen om het magische punt van twee uur te doorbreken. Ik zeg altijd dat geen mens beperkt is, en ik weet dat het mogelijk is voor mij om deze barrière te doorbreken “.
“Ik heb veel geleerd van mijn vorige poging en ik geloof echt dat ik 26 seconden sneller kan dan ik twee jaar geleden in Monza deed. Ik ben er trots op de uitdaging van Ineos te ontvangen. Ik ben erg enthousiast over de maanden van goede voorbereiding die gaan komen en de wereld te laten zien dat wanneer je je op je doel concentreert, wanneer je hard werkt en wanneer je in jezelf gelooft, alles mogelijk is.

Trainer Patrick Sang.
“Toen Eliud in Monza maar 26 tellen tekort kwam hebben we gezien dat hij een speciale atleet is met een ongelooflijk niveau van mentale vastberadenheid,” legt Patrick Sang uit. “Gedurende zijn prachtige marathonloopbaan heeft hij de marathon naar een nieuwe dimensie gebracht en met de juiste voorbereiding geloof ik dat hij het vermogen heeft om geschiedenis te schrijven”.

TL2_4269
Eliud Kipchoge KEN, bij de Roger Bannister plaquette Iffley road running track Photo: Thomas Lovelock for london marathon events


Datum bekendmaking
Sponsor Ineos maakte het nieuws vandaag op zes mei bekend.Dat was met een reden. Op 6 mei 1964 bereikte Sir Roger Bannister wat velen geloofden dat onmogelijk was en liep als eerste mens de mijl binnen de vier minuten op het baan van Iffley Road in Oxford. Die historische prestatie (3.59.4) blijft een van de meest iconische gebeurtenissen in de geschiedenis van de sport.
Vandaag, op zijn 65ste verjaardag, kondigt Eliud Kipchoge, de grootste marathonloper aller tijden, zijn plan aan om de legendarische barrière van twee uur te doorbreken.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *