Oegandese winst in Montferlandrun (uitslagen)

2 december 2018 (0 reacties)

Na de Zevenheuvelenloop kende ook de Montferlandrun een Oegandese winnaar. De talentvolle Stephen Kissa wist de wedstrijd ondanks een valpartij in de laatste twee kilometer te winnen. Hij klopte Solomon Berihu (Ethiopië) in een lange sprint.De twee bleven over uit een omvangrijke kopgroep waartoe ook lange tijd de Belgen Koen Naert en Bashir Abdi behoorden. Bashir Abdi werd derde met een tijd van 43.40. Naert finishte als vierde in 43.47. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis. Er waren geen parcoursrecords in de Montferlandrun

Mohamed Ali
Beste Nederlander werd Mohamed Ali met een elfde plaats. Hij liep een tijd van 45.10 en was daarmee met afstand de beste NL atleet. “Ik had vorig week in de Warandeloop tijdens de kwalificatie voor het EK cross last van een astma-aanval. Vandaag was het beter en kon ik revanche nemen door hier als beste Nederlander te finishen”. De winst van Stephen Kissa toont opnieuw aan dat het hardloopland Oeganda in opkomst is. Hij werd dit jaar achtste bij de Afrikaanse kampioenschappen 5000 mtr.

Monterlandrun mannen

Dames
Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Joan Melly die na de valpartij van Rose Chelimo solo verder moest.Ze won met een tijd van 48.44. Er was een tweede plaats voor Bekelech Guedea in 49.19. Er is een derde plaats voor Mercyline Chelangat in 49.26. Jacelyn Gruppen werd met een zesde plaats beste Nederlandse in Montferlandrun. Ze liep een tijd van 53.41 en was blij met haar zege. “Dat was ook het doel.Het ging erg zwaar aldus Gruppen .Ben goed in vorm en had al Zevenheuvelenloop en Warandeloop gedaan.Vandaag moest ik alles alleen doen en dat was erg zwaar. Dit is een mooi resultaat”. Gruppen klopte Kim Dillen en Miranda Boonstra.

Dames montferlandrun

Valpartijen
Opmerkelijk waren de vele valpartijen tijdens de wedstrijd. Rose Chelimo uit Bahrein een van de kanshebsters verdween na een valpartij rond kilometer acht uit de kopgroep.Ook de latere winnaar bij de mannen Stephen Kissa verklaarde na de finish dat hij gevallen was in de laatste twee kilometer. Hij kon alsnog de wedstrijd winnen. De plaatselijke favoriete Saskia Weinans kwam ook ten val. De gevolgen van haar valpartij zijn nog onbekend