Ad
< terug

Opening baanseizoen met persoonlijke records en meerdere overwinningen voor TDR atleten

20 mei 2019 (0 reacties)

WAGENINGEN/LISSE – Na een prachtig trainingskamp in Portugal was het de afgelopen weekend tijd om het baanseizoen af te trappen. Vrijdagavond stonden de atleten aan de start van de eerste Wageningen Track meeting en zaterdag was het tijd voor de Ter Specke Bokaal. Meerdere atleten liepen persoonlijke records en verder was er zelfs een evenaring tot deelname aan een Europees kampioenschap. 

Baltus noteert toptijd op de 800 meter
In Wageningen waren het twee atleten van het team die aan de start stonden. Namelijk Noah Baltus op de 800 meter en Bo Ummels op de 5000 meter. Het was Baltus die de avond begon met de 800 meter. De B junior stond gretig aan de start en had snode plannen. Baltus: “Ik had een plan om te openen in 55 en daarna door te trekken tussen 500 en 600 meter. Ik startte in baan 5 en ging direct hard weg.” Al snel werd duidelijk dat er niemand meeging met het tempo. Uiteindelijk werd het een solo race en klokte Baltus 1:53,30, een winst en verbetering van zijn PR met meer dan twee seconden. 

Laat in de avond was het tijd voor Ummels om te schitteren tijdens de 5000 meter. De toekomstig marathonloopster is momenteel de nodige kilometers aan het maken en deze race past precies in haar opbouw. De Maastrichtenaar kon de eerste rondes zichzelf optrekken aan een groepje mannen, maar besloot na 2000 meter te versnellen. Ummels: “Na 2000 meter heb ik veel kopwerk gedaan, de afgelopen weken heb ik veel omvang gemaakt waardoor het tempo niet comfortabel aanvoelde.” Ummels noteerde een tijd van 16:19,41 maar 1 seconde boven haar PR en kan terugkijken op een top race. 

Lobles sprint naar een absolute knaltijd tijdens de Ter Specke Bokaal Tijdens de Ter Specke Bokaal ging Djoao Lobles van start op de 400 meter. De 800 specialist heeft tijdens het afgelopen indoorseizoen al laten zien een prima 400 meter te kunnen lopen, maar liet nu zien de sprintafstand beter onder de knie te hebben dan dat hij had gedacht. Lobles noteerde met 47,51 een toptijd. “Dit is een mooie seizoensopener, tot 200 meter kon ik lekker ontspannen lopen en de laatste 80 meter begon de verzuring in te slaan en was het vechten voor de seriewinst, helaas werd ik net tweede”, aldus een gelukkige Lobles. 

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *