< terug

Overleden marathonloper dronk teveel water

Marathonloper David Rogers overleed zondag tijdens de Londen marathon aan de gevolgen van hyponatraemia, of waterintoxicatie. In de volksmond watervergiftiging

21 januari 2014 (0 reacties)

Marathonslachtoffer dronk teveel water

Kijk hier voor: Water is vergif voor marathonloper


David Rogers was gemotiveerd om zijn eerste marathon te lopen

Marathonloper David Rogers overleed zondag tijdens de Londen marathon aan de gevolgen van hyponatraemia, of waterintoxicatie. In de volksmond watervergiftiging.

Over-hydratie
Op deze site is er ook bij herhaling ervoor gewaarschuwd dat over-hydratie dodelijk kan zijn. Tijdens lange periodes zweten verliest het lichaam zouten evenals vloeistof. Als het water te snel wordt verbruikt verdunt het de resterende elektrolyten, deze belangrijke lichaamsvloeistoffen komen hierdoor op een gevaarlijk laag niveau. De milde gevallen veroorzaken misselijkheid en hoofdpijnen, terwijl strenge hyponatraemia tot orgaanfalen en hartstilstand kan leiden. David Rogers liep zijn eerste marathon en was boordevol motivatie begonnen. De marathonloper liep een tijd van 3.50 en wordt op de Towerbrigde nog toegezwaaid door zijn vader. Vlak voor de finish kwam het trieste einde voor Rogers. Hij zakte in elkaar en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan de gevolgen van de verstoorde waterhuishouding. Het was warm afgelopen zondag. Onze verslaggever Rene van Zee meldde dat op de Towerbrigde een temperatuur van 25 graden werd gemeten. De medische adviseurs van de Londen marathon hadden de atleten ook gewaarschuwd voor de gevaren van teveel drinken en aangeraden slechts een mondvol te nuttigen.De organisatie deelde verder mee dat 73 deelnemers als gevolg van oververhitting in het ziekenhuis zijn opgenomen.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *