Ad
< terug

Parcoursrecord Susan Krumins bij zonnige Marikenloop

19 mei 2019 (0 reacties)

Nijmegen – De 17e Marikenloop is glansrijk gewonnen door Susan Krumins in een parcoursrecord. De geboren Nijmeegse liep solo naar de overwinning in een snelle 15.40. Lotte van der Pol en Kim Dillen betraden het podium als tweede en derde. Miranda Boonstra prolongeerde haar titel op de 10 kilometer in 37.28. Op zaterdag was de eerste editie van de Trail edition een groot succes. Ruim 2.400 deelnemers overwonnen het zeer zware parcours door het heuvelachtige bosgebied rondom Nijmegen.

Groots onthaal Krumins
Susan Krumins won haar eerste wedstrijd als kersverse ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop in een parcoursrecord. Direct na de start nam de wereldtopper op de lange loopafstanden de leiding en stond deze niet meer af. Bij de finish wachtte haar een groots onthaal door het in groten getale opgekomen publiek. Krumins verbeterde haar eigen parcoursrecord uit 2013 met 3 seconden. De Nijmeegse studente Lotte van der Pol volgde op bijna een minuut in 16.35 en marathonloopster Kim Dillen complementeerde het podium na 16.48. Miranda Boonstra won net als vorig jaar de 10 kilometer en Frouke ten Broeke was het snelst op de 7,5 kilometer in 32.34. Het team van de Politie won de bedrijvenloop.

Hoogtemeters en afzien
Parcoursbouwer Thomas Dunkerbeck had een bijzonder zware route uitgezet door de bossen rondom Nijmegen en de Zevenheuvelenweg. Het parcours viel in de smaak bij de deelnemers en kon rekenen op veel complimenten. Bij de lange trailafstand over 25 kilometer was de Brit Cameron Milne als eerste terug aan de finish. Hij deed 1 uur 45 minuten en 31 seconden over de trail run met ruim 700 hoogtemeters. Tweevoudig Nederlands trail run kampioen Tim Pleijte werd op ruim 4 minuten tweede en Nijmegenaar Luuk Wijering werd weer een minuut later derde. Nederlandse trail-toploopster Renee Cardinaals won de 25 kilometer bij de vrouwen en kwam als zevende binnen tussen de mannen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *