Ad
< terug

Prachtig hardloopweer bij Marathon Rotterdam

6 april 2019 (0 reacties)

Droge en vrij zonnige editie verloopt lenteachtig

Lopers en toeschouwers van de Marathon van Rotterdam hebben zondag geluk. De 39e editie van het hardloopevenement verloopt droog en vrij zonnig. Tijdens de hele marathon zondagochtend is de temperatuur perfect met 12-14 graden. ’s Middags loopt het kwik op naar een lenteachtige 19 graden!

Wie naar de marathon gaat doet er goed aan zonnebrandcrème mee te nemen. Met zonkracht 4 verbrandt een lichte huid al in 30 minuten. Zeker nu, in het vroege voorjaar ligt verbranding op de loer. De huid is namelijk nog niet gewend aan het steeds feller wordende zonlicht.  

Wat moet ik aantrekken?
Morgenochtend is het net voor de start een graad of 11. Het kwik loopt rap op en rond het middaguur is het al 17 graden. Uiteindelijk wordt het circa 19 graden en daarmee is het heerlijk lenteweer. Het is vrij zonnig en er trekken dunne sluierwolken over Rotterdam. Ook ontstaan ’s middags enkele vriendelijke stapelwolken boven de havenstad. Beter lenteweer had de marathon niet kunnen wensen en het hardloopweercijfer is dan ook een 10!  Wie de lopers langs de kant aanmoedigt heeft aan een t-shirt, korte broek of rok een goede outfit. De lopers zelf kleden zich het beste zomers aan. Tijdens de flinke inspanning van de marathon voelt de 19 graden in de volle zon namelijk een stuk warmer aan. Sommige lopers kunnen zelfs lichte benauwdheid ervaren. 

Bewolkt tijdens Kids Runs
Vanmiddag is het tijdens de Kids Runs heel ander weer dan morgen. Aan het begin van de middag is er veel bewolking en is het met een graad of 12 aan de frisse kant. Geleidelijk breekt het wolkendek vanuit het oosten open en breekt de zon door. De maximumtemperatuur komt uit op 14 à 15 graden en er staat en zwakke tot matige noordoostenwind.  

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *