< terug

Rio 2016

Zo kort na Rotterdam is het tijd om het eindelijk wereldkundig te maken. De marathon in Rio 2016 staat rood omcirkeld in mijn agenda!!!! Onbewust ben ik in 2014 al begonnen met de voorbereiding. 12 mei om exact te zijn. Nog preciezer 11.29 uur.

14 april 2015 (0 reacties)

Door Jeroen van Damme

Zo kort na Rotterdam is het tijd om het eindelijk wereldkundig te maken. De marathon in Rio 2016 staat rood omcirkeld in mijn agenda!!!! Onbewust ben ik in 2014 al begonnen met de voorbereiding. 12 mei om exact te zijn. Nog preciezer  11.29 uur.

Op dat moment werd ik eigenaar van een Kia Rio.

Vervolgens ben ik verhuisd naar een appartement op de derde verdieping, om te kunnen wennen aan de hoogte. Met  behulp van wat tape en boterhamzakjes van de lokale buurtsuper is het slaapgedeelte nu zo goed als luchtdicht. Je moet gewoon niets aan het toeval overlaten.

Het parcours is al virtueel verkend. Rio 1 en 2 zijn daar echt ideaal voor.

Gelukkig inmiddels ook al op dvd uitgekomen, want op mijn leeftijd (42) gaat het woord “herhaling” steeds een prominentere rol in nemen.

Nog voor het dagelijkse ontbijt luister ik naar de cd van Gerard Joling….Rio…Rio…Rio.

De eerste reisgidsen van het reisbureau zullen eerdaags wel op de mat vallen, en kilo’s spaghetti en macaroni passeren wekelijks het maag-darmkanaal.

Er is zelfs al een tattoo-shop die bereid is om de 5 ringen ergens op mijn imposante lijf aan te brengen.

Omdat het lijf niet altijd meer doet wat het hoofd wil, is in goed overleg met een dierenarts hier net over de Belgische grens, besloten dat op korte termijn wat onderdelen worden vervangen.

Het bloed wordt vervangen, twee nieuwe heupen, een rechter knie, een extra long, en niet te vergeten twee nieuwe achillespezen, inclusief springveren.

De oude trainingsschema’s zijn weer onder het stof vandaan gehaald. Gewoon alles maal twee en dan afronden naar boven. Aan de omvang gaat het zeker niet liggen.

Mijn ontslag is aangevraagd, want een beetje werken is volgens de standaard van de huidige topatleten, overbodige ballast.

Nu alleen nog een contract regelen met Amsterdam…maar dat zal naar aanleiding van dit schrijven vast geen probleem meer zijn.

De Nederlandse jonkies zijn gewaarschuwd……

Leeftijd speelt geen rol, tenzij je een kaas bent.

 

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.