Ad
< terug

Rode Kruis erkent fouten rond dood deelneemster Dam tot Damloop

10 november 2018 (0 reacties)

Het Rode Kruis geeft toe dat er fouten zijn gemaakt rond het overlijden van een deelneemster aan de Dam tot Damloop in 2016. De 25-jarige vrouw, volgens het Rode Kruis een “jonge, goed getrainde loopster“, raakte in het zicht van de finish onwel.

Twee hulpverleners van het Rode Kruis, later geassisteerd door meer collega’s, waren snel ter plekke. Door een inschattingsfout werd echter niet de juiste hulp geboden, zegt het Rode Kruis nu. “Ze hielden onvoldoende rekening met de mogelijkheid dat het hier om oververhitting kon gaan.”

Lees hier verder

Nee zeggen
In de Leeuwarder Courant lezen we “Na de dood van de 25-jarige vrouw ging nog meer mis. Het landelijke kantoor van het Rode Kruis kreeg geen signalen dat bij de hulpverlening iets was misgegaan en reageerde onvoldoende op kritiek van de nabestaanden. Pas na herhaald aandringen van de familie van de vrouw stelde het Rode Kruis onderzoek in. Van Schaik: ,,De familie heeft ons dat heel erg kwalijk genomen, en terecht. We hebben er onze verontschuldigingen voor aangeboden. En we zitten er nu bovenop om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren.’’ Volgens Van Schaik moet de organisatie ook beter leren om ‘nee’ te zeggen”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *