Ad
< terug

Roermond City Run maakt deelname aantrekkelijker voor Nederlandse topatleten en talenten.

14 februari 2019 (0 reacties)

De Roermond City Run viert op 28 april haar 9e editie. De deelname van Nederlandse en Belgische toplopers blijft helaas beperkt. Jesper van de Wiele, die in 2018 als 5e eindigde, was één van de weinige Nederlandse topatleten die in Roermond aan de start verscheen. Daar wil de organisatie graag verandering in brengen.

Het 10EM parcours
“We hebben het prijzenschema en de faciliteiten voor lopers uit de Benelux interessanter gemaakt”, zegt oud topatleet en racedirector Cor Lambregts. “Natuurlijk is de loopkalender in april behoorlijk vol, maar wij hebben een mooi parcours en er zijn altijd sterke tegenstanders. Ook voor het publiek is het een mooie loop. Met een kleine en grote ronde is de wedstrijd goed te volgen en de diverse muziekgezelschappen en terrasjes langs het parcours zorgen voor een gezellige sfeer. Lopers die eerder aan de Roermond City Run hebben deelgenomen, komen graag terug” aldus de altijd enthousiaste oud olympiër, die het parcours heeft uitgestippeld.

5km Talentenrun
“Ook de deelname aan de 5km Talentenloop hebben we aantrekkelijker gemaakt. Deze race, bestemd voor internationale talenten tot 23 jaar, hebben we een aantal jaren geleden met succes ingevoerd. Het deelnemersveld groeit elk jaar in kwaliteit en kwantiteit. Deze groei willen we graag doorzetten. Daarom hebben we ook hier het prijzenpakket fors verhoogd waardoor we een breder startveld kunnen aantrekken en het voor meerdere atleten aantrekkelijk maken om deel te nemen. Atletes tot 23 jaar die aantoonbaar sneller hebben gelopen dan 21’30” voor vrouwen en 18’30” voor mannen, komen in aanmerking voor deelname aan de 5km Talentenrun. Een loop waar onze nationale talenten Jasmijn Lau en Floor Doornwaard al op onze erelijst staan.” zegt Cor Lambregts met trots.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *