< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 20-8-2019: Team-Ingebrigtsen kijkt al naar OS en einde schorsing Meraf Bahta

20 augustus 2019 (0 reacties)

Jakob, Filip en Henrik Ingebrigtsen trainen volop in St. Moritz voor de WK, maar de Noorse broers kijken ook al vooruit naar de OS. In Doha kan 1500 meter én 5000 meter gelopen worden, maar bij de Spelen in Tokio is die combinatie eigenlijk onmogelijk. De schorsing van de Zweedse Meraf Bahta eindigt per 1 september. Twee dagen later is ze aangemeld voor het atletiekgala in Zagreb. Camilla Richardsson uit Finland maakt haar debuut in een Diamond League-meeting in Birmingham op de steeple. “Hoef ik tenminste niet op kop te gaan lopen”. Scandinavische atletiekberichten.

Team-Ingebrigtsen moet keuze maken voor afstanden OS

Jakob en Filip Ingebrigtsen zullen ‘dubbelen’ op de 1500m./5000m. op de WK in Doha. Oudste broer Henrik Ingebrigtsen zegt dat dit op de Olympische Spelen onmogelijk is. Bij een ontmoeting met de pers tijdens hun hoogtestage in het Zwitserse St. Moritz wordt nauwelijks over de WK gepraat, maar wel over de OS. “De beste lopers moeten op hun afstanden kunnen uitkomen in Tokio”, zegt Henrik, maar de serie’s 1500 en 5000 meter zijn op dezelfde dag en ook daarna is het lastig. Tijdens hun ochtendloopje hebben de broers gekletst over hun optie’s voor de OS. Het liefst lopen ze allemaal de 1500 meter, de afstand waarop alle drie Noren Europees kampioen zijn geworden. Jakob lijkt een voorkeur te hebben voor de 1500 meter; Henriks keuze zal waarschijnlijk 5000 meter worden. Filip overweegt om 3000 meter steeple of 10.000 meter als tweede onderdeel te kiezen. Trainer Gjert Ingebrigtsen ziet ook de problemen in het programma, maar hij heeft nog geen duidelijke voorkeur voor de loopafstand van zijn zoons. 

Zweedse Meraf Bahta mag in september wedstrijden lopen

De Zweedse Meraf Bahta is aangemeld voor het atletiekgala op 3 september in Zagreb. Twee dagen eerder eindigt haar schorsing. De 30-jarige atlete is bestraft wegens het missen van drie dopingcontrole’s door administratieve fouten bij het opgeven van haar verblijfplaats. Momenteel is de loopster op hoogtestage in het Zwitserse St. Moritz. Haar trainer Ulf Friberg zegt dat nog niet definitief besloten is of ze start in Kroatië. De laatste dag van de WK-kwalificatie is 6 september. In het weekeinde dat ze weer in competitie mag uitkomen, zijn ook de Zweedse kampioenschappen in Karlstad, maar daar is Bahta niet ingeschreven. Bij de laatste Europese kampioenschappen in Berlijn heeft Bahta brons gewonnen op de 10.000 meter.

Finse Camilla Richardsson debuteert in Diamond League

De Finse Camilla Richardsson mag voor het eerst starten in een Diamond League-meeting. In Birmingham wordt ze twaalfde op de 3000 meter steeple met 9.39.85 min., ruim vier minuten boven haar persoonlijk record. “Niet top, maar wel leuk”, zegt ze. Richardsson weet heel goed dat de wedstrijd van een hoog niveau is. Slechts twee loopsters hebben dit jaar een mindere seizoenstijd. Vantevoren heeft ze ook al droogjes geconstateerd: “Ik hoef tenminste niet op kop te gaan lopen”. De Noorse Karoline B. Grovdal wordt achtste met 9.22.69 min. en de Deense Anna Emilie Möller wordt negende met 9.26.96 min. Komend weekeinde is de klassieke interland Zweden-Finland, de oudste landenwedstrijd. Richardsson zal dan 3000 meter steeple en 5000 meter lopen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *