< terug

Sebastian Coe verkozen voor tweede termijn als IAAF president

25 september 2019 (0 reacties)

IAAF-president Sebastian Coe werd vandaag tijdens het 52e IAAF congres in Doha gekozen voor een tweede termijn op het 52e IAAF-congres. Ximena Restrepo, Sergey Bubka, Geoffrey Gardner en Nawaf Bin Mohammed Al Saud werden verkozen tot vice-president. De Nederlandse Sylvia Barla neemt opnieuw zitting in de ledenraad

Alle 203 stemgerechtigde leden van het Congres stemden voor Coe; er waren geen onthoudingen. Restrepo, de olympische bronzen medaillewinnaar uit Colombia uit 1992, wordt de eerste vrouw die als IAAF Vice President fungeert. Als onderdeel van de uitgebreide hervormingen die het IAAF-congres eind 2016 heeft goedgekeurd, heeft de IAAF minimale geslachtsdoelstellingen aan zijn grondwet toegevoegd om gelijkstelling tussen mannen en vrouwen op alle niveaus in het bestuur van de sport te bewerkstelligen.

Coe verwelkomde Restrepo, die nu in Chili woont, als een van de nieuwe vice-voorzitters en bood zijn felicitaties aan. “Ximena is een voormalig atleet die enorm behulpzaam is wanneer je de sport vooruit helpt”, zei Coe. “Ik ben verheugd dat we voor het eerst een vrouwelijke vice-president hebben gekozen en dat ze door zeven andere vrouwen in de raad wordt vergezeld. Dit is een historisch moment. “

“Ik ben echt vereerd om deze positie in te nemen,” zei Restrepo. “Het is een geweldig moment voor mij en voor mijn land. Ik wil je bedanken, Seb, omdat dit alleen mogelijk is gemaakt vanwege jou en de wijzigingen in de grondwet.“Ik denk dat wij als vrouwen nu meer kansen hebben dan voorheen. Ik hoop alleen dat ik het goed kan doen. Ik wil alle aangesloten federaties bedanken die op mij hebben gestemd. Ik hoop dat ik alles kan zijn wat ze van me verwachtten. ‘

Het congres heeft ook nieuwe leden van de IAAF-raad gekozen. De nieuw gekozen leden zijn:

Hiroshi Yokokawa (JPN)
Antti Pihlakoski (FIN)
Anna Riccardi (ITA)
Nan Wang (CHN)
Adille Sumariwalla (IND)
Nawal El Moutawakel (MAR)
Abby Hoffman (CAN)
Sylvia Barlag (NED)
Alberto Juantorena (CUB)
Willie Banks (VS)
Raul Chapado (ESP)
Dobromir Karamarinov (BUL)
Beatrice Ayikoru (UGA)

De IAAF-raad zal bestaan uit 26 leden, van wie acht vrouwen. De 13 nieuw gekozen leden zullen worden vergezeld door zes gebieds presidenten en twee leden van de Athletes ‘Commission, een man en een vrouw, waaronder de voorzitter

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *