< terug

Sifan Hassan loopt Europees record in Hengelo (Uitslagen)

10 oktober 2020 (0 reacties)

Sifan Hassan liep vandaag in een regenachtige en winderg FBK stadion een nieuw Nederlands en Europees record.De Nederlandse liep met een tijd van 29.36.37 onbedreigd naar een eerste plaats en had een grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld van de ingelaste wedstrijd in Hengelo.

Het oude Europese record was in handen van Paula Radcliffe met een tijd van 30.01.90 een tijd die ze liep in 2002 in München. Lornah Kiplagat is haar Nederlands record kwijt Kiplagat liep in 2003 haar NR van 30.12,53. Hassan steekt in grootse vorm ze verbeterde haar eigen record aanzienlijk.Ze liep vorig jaar een tijd van 30.17.62. Het wereldrecord komt voor Hassan nu ook in het vizier. Almaz Ayana uit Ethiopië liep bij de OS van 2016 een tijd van 29.17,45. Hassan begon voortvarend en liep tot ruim zes kilometer nog een tempo dat een nieuw wereldrecord zou opleveren. Ze kreeg in de eerste helft steun van de haas Laura Weightman.Toen die uit de wedstrijd verdween zakte het tempo iets maar wist Hassan in de stromende regen toch voor het eerst binnen de dertig minuten te finishen

Reacties
Sifan: “Ik ben heel blij dat ik ondanks de omstandigheden een Europees Record gelopen heb, dat al zo lang stond op naam van Paula. Het was een moeilijke race vandaag door de kou en de regen. Ik voelde me fit vandaag en ik hoopte op betere omstandigheden. Dit record geeft mij veel vertrouwen.”Hans: “Bizar dat Sifan onder deze omstandigheden zo hard heeft gelopen. Jammer van het weer, maar enorm veel respect voor Sifan en de andere atleten dat ze dit hebben weten te presteren.”

WK halve marathon
Sifan Hassan vertegenwoordigt samen Susan Krumins op zaterdag 17 oktober in het Poolse Gdyina Nederland bij het WK halve marathon. Daarmee heeft Nederland twee prima vertegenwoordigers op het WK halve marathon. Krumins liet in de marathon van Londen zien waar ze als haas was aangezocht dat ze in staat is een uitstekende halve marathon te lopen. Sifan Hassan heeft een persoonlijk record van 1.05.18 en ook dat is een Europees record. Ze liep die tijd in 2018 in Kopenhagen.

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *