Ad
< terug

Sifan Hassan niet van start bij EK cross

22 november 2018 (0 reacties)

Op haar eigen instagram account deelt Sifan Hassan mee niet te zullen starten op het EK cross negen december in Tilburg. Hassan was topfavoriet voor een titel bij het EK cross. In 2015 was ze ook Europees kampioene cross. Volgens haar zelf is de cross haar geliefde afstand. Zo verklaarde ze enkele weken geleden bij de presentatie van het EK cross in de Beekse Bergen op negen december.

Terugtrekken
“Ik vind het heel jammer dat ik me moet terugtrekken voor de Spar Europese crosskampioenschappen. Ik keek er echt naar uit om volgende maand voor mijn eigen fans te racen. In het naseizoen ben ik ziek geweest waardoor ik mijn trainingsprogramma moest terugschroeven.Hierdoor ben ik niet wedstrijdfit voor het EK cross. Ik ga nu terug naar mijn team in Oregon en begin met mijn voorbereidingen voor het seizoen 2019. ” aldus Sifan Hassan. Een mededeling van de atletiekunie is nog niet verspreid.

Succesvol
Hassan liep een virus op in Ethiopië.Ze kende een uitermate succesvol seizoen met een Europese titel op de 5.000 meter.Haar eindtijd van 14.22.34 is een nieuw Europees record. Ze liep de halve marathon van Kopenhagen in ook al een Europees record van 1.05.15.Ze begon het seizoen met zilver bij het WK indoor zilver tijdens de 3.000 meter en ze veroverde brons op de 1.500 meter. Ze is genomineerd voor de titel Nederlandse atlete van het jaar maar viel af bij de shortlist voor de wereldatlete van het jaar

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *