Ad
< terug

Sifan Hassan wint de Generali Berlin Half Marathon maar loopt wereldrecord mis

7 april 2019 (2 reacties)

Foto Global Sports

Sifan Hassan heeft zojuist de Generali halve marathon in Berlijn gewonnen maar miste het vooraf aangekondigde hoop op een nieuw wereld record. Haar winnende tijd van 1:05:46 ligt een halve minuut boven haar persoonlijke en Europese record gelopen in Kopenhagen vorig jaar.

“Ik had er veel vertrouwen in na mijn Europese record van vorig jaar. Ik voelde me erg goed vooraf en bij de start, maar ik merkte dat ik het tempo miste. Ik had niet dezelfde snelheid als vorig jaar in Kopenhagen. Mijn benen voelden goed en conditioneel was er ook geen probleem. Het gaat hier wel over wereldrecord tempo, dat is niet niks.” aldus Sifan Hassan na de race.

“Ik ga me nu verder voorbereiden op mijn baanseizoen. Ik voel dat ik op de goede weg ben. De absolute focus ligt op de wereld kampioenschappen in september dit jaar. Ik zal in mei mijn eerste 1500m wedstrijden lopen tijdens de Shanghai Diamond League en de World Challenge in Nanjing in voorbereiding op de FBK Games in Hengelo. Daar ga ik een poging doen om mijn eigen Europese record aan te kunnen scherpen op de 5000m. De tweede helft van het seizoen zullen we verder gaan toewerken richting het WK in Doha.”

Reacties

  • Michiel
    4 Op 07
    Wat een fout! Ze liep in Berlijn de 21,1 kilometer in 1 uur, 5 minuten en 46 seconden.
  • Admin
    4 Op 07
    Wij ontvingen dit persbericht met inderdaad de fout die jij terecht opmerkt.Scherp Michiel. We hebben het aangepast
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *