Ad
< terug

Slecht voorbereid marathon lopen is géén heldendaad

9 april 2019 (1 reactie)

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis gaat in op mensen die zonder voorbereiding de marathon lopen. ‘Slecht voorbereid deelnemen is níet ‘cool’ en géén heldendaad’.

Lees hier verder

Een open deur voor de geoefende hardlopers. Al eerder schreven wij voor aanvang van de Rotterdam marathon in een redactioneel commentaar dat het een gevaarlijke onderneming is en grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.


Reacties

  • Jan Roose
    4 Op 09
    Eindelijk een journalist van een grote krant die dit durft te schrijven, want 99% van zijn collega's schrijft of vertelt onzin over het hardlopen. Een maand geleden heb ik de media in mijn provincie daar ook weer eens op gewezen ( zie "Wie leerde de Zeeuwen hardlopen op www.atletiekzeeland.nl ). Deels omdat men de feiten niet kent, deels omdat men meegaat met de op dit moment geldende opinie. Niet en slecht getrainde hardlopers brengen het hardlopen in opspraak en bezorgen organisaties extra veel werk. Ik verwijs even naar het verhaal over de koelbaden en alle aanklachten i.v.m. de van Dam tot Dam loop. Met z'n allen hebben we mensen aangemoedigd om aan lange hardloopwedstrijden mee te doen, terwijl ze nauwelijks een 10 km binnen een uur kunnen lopen. De marathon is compleet gedevalueerd en het wordt hoog tijd dat er weer strengere limieten worden gehanteerd. Zelfs bij kortere wedstrijden vanaf 10 km moeten ze dat doen. En laat de rest maar lekker meedoen aan een 5 km. Lang genoeg en probeer je tijd daar eerst maar eens richting de 25 minuten te brengen. Het niveau van het hardlopen zal er wel bij varen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *