Ad
< terug

Sterke optredens TDR atleten tijdens Mémorial Leon Buyle

3 juni 2019 (0 reacties)

OORDEGEM – Opnieuw reisde TDR dit weekend af naar België, want Oordegem was opnieuw het decor om een aanval te doen op persoonlijke records. Waar de weersomstandigheden vorige week tijdens de IFAM nog niet optimaal waren, waren de weersgoden de atleten beter gezind tijdens de Putbos Mémorial Leon Buyle; optimale omstandigheden om goed te presteren. Dit is dan ook precies wat de atleten deden: op een mooie zomerse dag snelden maar liefst zes van de twaalf deelnemende TDR-atleten naar nieuwe persoonlijke besttijden. 

Britt Ummels verpulvert PR op 800 meter 

Vroeg op de avond was het Ummels die het spits mocht afbijten op de 800 meter en dit deed ze zeer verdienstelijk. Niet alleen wist ze haar PR met maar liefst twee seconden aan te scherpen naar 2:03.51, maar ze wist daarnaast knap tweede te worden in de A-serie. Na een felle start schoof ze de eerste ronde steeds wat posities op om zich klaar te maken voor een goede laatste ronde. Na het uitstappen van de haas op 500 meter was ze in strijd met de latere winnares. “De laatste 100 meter probeerde ik haar eruit te sprinten, maar ze was net te sterk. Ik ben heel blij met mijn PR en de manier waarop ik deze race gelopen heb. Een goede prikkel voor hopelijk een snelle 1500 meter later dit seizoen!”, aldus een tevreden Ummels. 

Naast Lobles duikt ook Clarke onder de magische grens op 800 meter 

In de eerste serie van het naprogramma op de 800 meter mochten Djoao Lobles, Ryan Clarke en Joeri Slagter laten zien wat ze in huis hadden. Na vorige week voor de eerste keer onder de 1:50 te zijn gedoken, lukt het Lobles opnieuw om deze magische grens te slechten en de wedstrijd te winnen in een tijd van 1:49.21. Echter is hij niet de enige; in een sterk gelopen wedstrijd heeft ook Clarke voor de eerste keer in zijn carrière een tijd van onder de 1:50 achter zijn naam staan. 

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *