< terug

Supersnelle Klaverblad BB-Lopers Baanclassic 2023 (alle uitslagen)

14 mei 2023 (0 reacties)

De Klaverblad BB-Lopers Baanclassic 2023 is gewonnen door Lianne van de Belt en Mads Meijer. Beide Groningse lopers lieten zich gelden in Zwolle. Voor de achtste maal werd deze baanloop georganiseerd en dit keer onder hele mooie omstandigheden. Zon, weinig wind en veel energie onder de lopers zorgden voor een opgelaten sfeer.

Een kleine 100 atleten stonden aan de start van dit evenement. Rond de klok van 19 uur was er het eerste startschot voor de eerste serie. Een tikkeltje warm nog, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond half 9 was er de start van laatste serie met de zeer snelle mannen en vrouwen. Het was er ongemeen spannend. Al snel ging een groep mannen op kop in de wedstrijd voor een tijd onder de 15 minuten met Danny Koppelman voorop en de latere winnaar daarachter Mads Meijer. Ook Jonatan Venema (GAC Hilversum) en Niels te Pas (Laac Twente) voegden zich in dit groepje. Daar maar vlak achter probeerden Zwollenaren als Taco Schaaf (BB-Lopers) en Arne Mulder (AV Pec) een gooi te doen naar de overwining. Bij de dames ging de strijd tussen de Groningse Lianne van de Belt en de Zwolse Aline Kootstra (ACO van Elderen).~

Voor 5 kilometer moeten er 12,5 rondes worden gelopen. Meijer wist in het verleden ook al de 1500 meter hier te winnen en hij was er op gebrand om hier vandaag met een mooie resultaat naar huis te gaan. Zo ging het groepje dus mooi op pad. De zon was wat gezakt en zo gingen de rondes mooi vlak. Na drie kilometer komen er toch de eerste pijntjes, wat wisselingen in de kopgroep, maar men weet elkaar goed vast te houden. Mads Meijer blijft er ietsje achter hangen. Dan gaat de laatste ronde in, de bel luidt, en Meijer geeft gas. En niet zo’n klein beetje ook. Hij sprint het veld aan gort. Hij finisht als eerste in 14:38,78. Een dik persoonlijk record voor deze 19 jarige atleet en maar 17 tellen boven het parcoursrecord van Koreman. Maar ook de mannen daarachter komen binnen onder de 15 minuten. Een buitengewoon mooie en snelle prestatie. Jonatan Venema wordt tweede in 14:41,63. Derde is Niels te pas in 14:49,33. Danny Koppelman finisht in 14:56,12. Maar ook velen daarachter lopen prachtige tijden en dikke PR’s.

Bij de dames blijkt het dus ongemeen spannend. Beide dames lopen in verschillende series. Aline Kootstra is al weken in bloedvorm en loopt samen tussen een groepje mannen heel sterk naar een tijd onder de 17 minuten. In de serie daarna start Lianne van de Belt. Zij moet het meer alleen doen in deze serie waardoor het extra zwaar is om je tempo vast te houden. Ook zij loopt uiteindelijk een dijk van een tijd en finisht 1 tel sneller dan Aline Kootstra. Lianne finisht in 16:56,63. Aline wordt tweede in 16:57,37. Derde wordt de Zwolse atleet Lieve Tollet (BB-Lopers) in 18:27,62.

Maar ook onder de dames worden heel veel hele mooie tijden gelopen door alle atleten. Vele persoonlijke records sneuvelen vandaag. Een prachtige strijd werd er gestreden. Super snelle tijden op de klok. Een feestje om op terug te kijken. Op naar 2024!

Klik hier voor alle uitslagen

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *