< terug

Susan Krumins start in de Parelloop van Brunssum

13 februari 2019 (0 reacties)

Susan Krumins staat op zondag 24 maart in Brunssum aan de start van de 31e editie van de Parelloop. Afgelopen weekend werd ze in het Noord-Hollandse Schoorl met een toptijd van 31.11 minuut voor de tweede keer Nederlands Kampioene op de 10 kilometer. De gelopen tijd in Schoorl was slechts 12 seconden van het Nationaal record van Lornah Kiplagat uit 2004. 

Krumins, voorheen beter bekend als Susan Kuijken, behaalde afgelopen jaar een zwaarbevochten zilveren medaille op de 10.000 meter bij het Europees Kampioenschap Atletiek in Berlijn en een vierde plaats bij het Europees Kampioenschap Cross in Tilburg. In 2017 werd ze bij de wereldkampioenschappen Atletiek in London vijfde op de 10.000 meter. In 2016 won de geboren Nijmeegse atlete de bekende NN Zevenheuvelenloop. 

Tegenstand kan Krumins in Brunssum onder meer verwachten van Ruth van der Meijden die naast een tweede plaats bij de Abdijcross in Kerkrade ook diverse nationale titels op haar naam heeft staan en Julia van Velthoven die eind januari onder de limiet dook voor deelname aan de 3.000 meter tijdens het EK-indooratletiek in Glasgow, maar ook van Sarah Lahti, met 1.09.58 de Zweedse recordhoudster op de halve marathon.

De start van de Parelloop Toprun, die bekend staat om haar snelle parcours, is op 24 maart om 12.00 uur in het centrum van Brunssum. Toploopster Maureen Koster won afgelopen jaar de Parelloop bij de vrouwen in 32.15 minuut. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *