Ad
< terug

Susan Krumins vastgelegd voor Dam tot Damloop

17 augustus 2018 (0 reacties)

Susan Krumins gaat op zondag 23 september de Dam tot Damloop lopen. Krumins verkeert in de beste vorm van haar leven, na het behalen van het EK-zilver op de 10.000 meter. Haar topvorm hoopt ze volgende maand door te trekken met een snelle 10 Engelse Mijl van Amsterdam naar Zaandam.

In Berlijn was de 32-jarige atlete vorige week op haar favoriete afstand de 10.000 meter fenomenaal. Op karakter kwam ze als twee over de streep, totaal uitgeput. “Het is een belachelijk groot succes”, gaf ze na afloop aan. Organisator Le Champion is verheugd dat ze een uitstapje maakt op de weg.

Susan Krumins heeft het afgelopen jaren flinke progressie gemaakt op de lange afstand. Bij het WK in Londen vorig jaar verraste ze al met een vijfde plaats op de 10.000 meter. Dat ze op de weg snel is, heeft ze in 2017 al bewezen tijdens de Groet uit Schoorl Run haar 1e Nederlandse titel op de 10 km (weg) te pakken. In 2016 won ze ook de Zevenheuvelenloop. Wat kan Krumins tijdens de 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam?

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *