< terug

TDR: Drie limieten tijdens Next Generation Athletics

19 juni 2019 (0 reacties)

 NIJMEGEN – De Next Generation Athletics is zoals elk jaar een belangrijke wedstrijd voor de TDR-atleten. Sterk bezette series en een sfeervol publiek leveren elk jaar weer een hoop limieten op voor internationale toernooien. Deze zomer vinden de Europese kampioenschappen onder de 20 (Borås) en 23 jaar (Gävle) in Zweden plaats. Er werden maar liefst 3 limieten en 6 PR’s gelopen door de TDR-atleten. 

Limieten voor Anderiessen en Baltus 

Aan de start van de A-serie stond Bram Anderiessen, voor het eerst dat Anderiessen in zo’n sterk veld mocht lopen, met toplopers die weg gingen op 3’34” tempo. In zo’n race is het aanhaken en het laatste stuk alles geven, want voor Anderiessen stond kwalificatie voor het Europees kampioenschap onder 23 jaar op het spel. Een tijd onder de 3’43”00 is voldoende. De atletenhuisbewoner liep een uitstekende race, bleef kalm onder het hoge tempo en schoof goed door in het veld. Met nog een ronde te gaan leek het een sub 3’40”00 te worden en versnelde Anderiessen, maar de laatste 150 meter kwam hij de man met de hamer tegen. Anderiessen finishte in een tijd van 3’41”62 goed voor een 7de plek op de Europese ranglijst onder 23 jaar. Hij evenaart hiermee zijn PR en mag van 11 tot en met 14 juli uitkomen op het EK in Gävle. 

Een kwartier eerder waren het Noah Baltus en Mahadi Abdi Ali die het startschot te horen kregen. Beide mannen liepen een hele sterke race, Abdi Ali liet zich wat meer van voren gelden terwijl Baltus een meer bekeken race liep. De Limburger Abdi Ali deed goed mee voor de winst van zijn race en finisht als 5de in een nieuw PR van 3’43”82. Teamgenoot Baltus, nog maar B-junior, bleef in het kielzog van zijn tegenstanders en gaf het laatste rechte stuk nog even alles en dit resulteerde in een tijd van 3’47”47 net 3 honderste onder de limiet voor het EK onder 20 jaar. Baltus staat momenteel 21e op de Europese ranglijst onder 20 jaar en is daarmee ook 3de op de Nederlandse aller tijden ranglijst voor B-junioren. 

“Ik had na de finish geen idee wat ik had gelopen, pas na een paar minuten kwamen er twee begeleiders naar me toe en feliciteerden mij met het behalen van de limiet. Ik kon het niet geloven”, aldus de reactie van Baltus na zijn wedstrijd. 

Baltus is pas zeker van deelname aan het EK wanneer hij in de top 3 finisht op de NK junioren op de 1500 meter, omdat er maar liefst vier junioren onder de limiet hebben gelopen en er maar drie atleten worden uitgezonden. 

Lees verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *