< terug

Timo de Geus en Annemarie Kersbergen winnaars Dordtse Biesbosch Halve Marathon

11 maart 2018 (0 reacties)

Timo de Geus en Annemarie Kersbergen zijn nieuwe namen op de erelijst van het Grote Rivieren Loopcircuit. Ze wonnen zaterdag de 42ste editie van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon.

Tussen de strenge vorstperiode en de zachtere aangebroken regentijd in was het zaterdag prachtig weer voor de tweede en langste wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Met een mooi startveld (726 deelnemers in totaal), met vertrouwde gezichten, nieuwe namen én oude bekenden. Zo liep ineens Pol Nabben weer in de kopgroep. Hij was lang een van de vaste toppers in het veld, tot hij anderhalf jaar geleden emigreerde. ‘Ik woon in Amerika, dichtbij Chicago, maar was een weekje voor het werk in Nederland. Ik kon deze wedstrijd mooi meenemen. Morgen vlieg ik terug.’

Nabben zat met Leendert van der Lugt, Timo de Geus en Arjan Kaashoek – de winnaar van 2017 – in de groep van vier die het initiatief nam van de Fortius-baan richting Wantijdijk. Kaashoek was de eerste die eraf moest en werd later nog ingehaald door Cornelis Chatziioannou, die dus vierde werd.De Geus gaf onophoudelijk het tempo aan, gedurende de complete prachtige passage van de Biesbosch. Nabben zat bij hem in de rug en Van der Lugt liep in derde positie. ‘Ik was bang dat ze zich inhielden, dat ze lieten meenemen en er later overheen zouden komen’, zei De Geus, maar dat bleek zeker niet het geval. Voor Van der Lugt knapte het elastiek na iets meer dan tien kilometer en op tweederde van de race kon ook Pol Nabben niet meer bijblijven. Timo de Geus liep daarna naar een winnende tijd van 1.13.16. ‘Dit was mijn eerste halve marathon. Ik ben er tevreden mee, want het doel was onder de 1.14 blijven. Ik kon vrij vlak blijven lopen, ook toen ik alleen overbleef vooraan.’Pol Nabben werd tweede in 1.14.29 en Leendert van der Lugt was de nummer drie in 1.15.03. De laatste is voornemens om dit seizoen meer wedstrijden te lopen in het Grote Rivieren Loopcircuit. Hij scoorde ook al aardig punten in de eerste wedstrijd in Hoornaar.

Tijdens die Dirk IV-loop in januari was er een opvallend spannende strijd geweest bij de vrouwen, maar de toppers van die eerste wedstrijd uit het Grote Rivieren Loopcircuit waren niet van de partij in Dordrecht. De halve marathon werd zaterdag van start tot finish gedomineerd door een thuisloper: Fortius-atlete Annemarie Kersbergen. Ze won in 1.27.57, bijna negen minuten voor runner-up Cora Vlot.’Dat had ik zelf ook niet verwacht’, reageerde de winnares na de finish, om daarna bescheiden te concluderen: ‘Voor de snelste vrouw is het niet zo’n hele snelle tijd, toch? Ik liep ongeveer dezelfde tijd in de Drechtstadloop vorig jaar, dat is een beetje jammer. Ik was iets te snel gestart.’ Ze wil haar mooie resultaat een vervolg geven in het Grote Rivieren Loopcircuit. ‘Ik ben van plan om aan nog een paar wedstrijden mee te doen.’

De SecureRun in Ameide is op zaterdag 14 april de volgende wedstrijd in het circuit. Alle uitslagen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Winnaars Dordtse Biesbosch Halve Marathon: Timo de Geus (Msen), Cornelis Chatziioannou (M35), Henk Buesink (M45), Piet Voorwinden (M55), Annemarie Kersbergen (Vsen), Vivianne Steegstra (V35), Cora Vlot (V45), Kees Verhoeven (M65), Brigitte Ooms (V55), Wouter Jansen (M10km), Christel van der Eijnden (V10km), Bram Maas (M5km), Michelle Taivel (V5km), Adam Mahiou (jongens 400m), Nisrine Izogoul (meisjes 400m), Hugo Vink (jongens 600m), Aimy de Koning (meisjes 600m), Luuk Bosveld (jongens 800m), Novi Hermus (meisjes 800m), Freek Bosveld (jongens 1200m), Thirza Krol (meisjes 1200m)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.