< terug

Tony van Diepen (600m) en Robin van Riel (1500m) starten vrijdag in Noorwegen

27 februari 2020 (0 reacties)

Vrijdagavond wordt in het Noorse Ulsteinvik een indoormeeting georganiseerd door Dimna IL. Het is de thuisbasis van wereldkampioen Karsten Warholm. De wedstrijd draagt zijn naam en toevallig is het ook zijn 24e verjaardag. Op de voorlopige startlijsten staan twee Nederlanders: Tony van Diepen en Robin van Riel.

Robin van Riel krijgt op de 1500 meter o.a. te maken met de Italiaan Enrico Roccobon, die dit jaar al 3.40.89 min. heeft gelopen. Tony van Diepen start op de 600 meter, een afstand, die minder vaak op het programma staat. Een van zijn concurrenten is voormalige wereldkampioen 800 meter Pierre-Ambroise Bosse. De Fransman heeft een snelle 1.15.63 min. gelopen op de 600 meter indoor. Opvallend is de deelname van enkele wereldtoppers op de springonderdelen. Dat is leuk voor het publiek, maar ook voor de deelnemende Noorse atleten op, want zij hebben meestal niet het niveau voor een groot toernooi of bijv. een Diamond League-meeting.

Karsten Warholm zelf loopt op de 400 meter met o.a. ook Pavel Maslak. Dit onderdeel is de start van het hoofdprogramma. Na een trainingsperiode wil de atleet zijn thuispubliek graag laten zien wat de vorm is. De Noor is mede-Europees recordhouder (met Thomas Schönlebe) op de 400 meter met 45.05 sec. Amalie Iuel traint in dezelfde groep als Warholm. Zij heeft onlangs het Noorse record 400 meter aangescherpt tot 52.25 sec. en misschien kan ze nog iets sneller. Op de 800 meter starten o.a. de Noorse Hedda Hynne en de Belgische Renée Eykens.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *