< terug

Tweede editie City trail Nijmegen succesvol verlopen

4 november 2019 (0 reacties)

Iets meer dan vierhonderd hardlopers waren van de partij bij deze tweede editie van de City Trail Nijmegen. Bij deze laatste run uit de 024 Running Series 2019 konden de deelnemers mee op een ontdekkingsreis van 6 á 10 kilometer langs de vele mooie plekken die de stad rijk is. Voor de deelnemers was het heerlijk rennen op de vroege zondagmorgen met de pittige route, kriskras door de Nijmeegse binnenstad. Het gloednieuwe parcours ging langs alle bezienswaardigheden in het centrum.

Rennend door hartje Nijmegen, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad is de City Trail Nijmegen een ‘urban running experience’. Het wedstrijdelement voor dit hardloopevenement is daarmee ondergeschikt in tegenstelling tot veel andere evenementen. Het geeft de deelnemers de gelegenheid om eens goed om zich heen te kijken en zelfs te stoppen met een foto-moment. Een bijzonder element aan dit hardloopevenement waren de passages door de verschillende locaties.

Zo waren er passages door onder andere Café van Buren, ´t Oude Weeshuis, LUX Nijmegen, het Stadhuis van gemeente Nijmegen en het voormalige postkantoor van Nijmegen (Run2Day Nijmegen / Albert Heijn Van Schevichavenstraat). Bijzonder was ook de passage door Theaterwerkplaats Roest. Deze voormalige machinefabriek aan de Waal net buiten het centrum van Nijmegen is omgeturnd tot een prachtige locatie om (theater)voorstellingen te maken en bij te wonen. Dit keer waren de deelnemers zelf de artiesten onder aanmoediging van het aanwezige publiek. Aan de finish werden de deelnemers getrakteerd op een welverdiende kom soep bij De Waagh op de Grote Markt. 

Met de vele positieve reacties van de deelnemers gaat Stichting 024 Sport er zich voor inzetten om volgend jaar wederom vele lopers te verrassen met een fraai vervolg en weer een nieuwe route langs de verschillende bezienswaardigheden in Nijmegen.

Met deze tweede editie van de City Trail Nijmegen is er eveneens een eind gekomen aan het tweede seizoen van de Nijmeegse hardloopserie 024 Running Series. In 2020 zal hier een vervolg aan worden gegeven met The Night Run Festival op vrijdag 10 april 2020, Eiland Run op vrijdag 26 juni, Bruggenloop op woensdag 16 september en City Trail Nijmegen op zondag 1 november 2020.
Meer informatie over de City Trail Nijmegen en de 024 Running Series via www.024sport.nl

_______________________

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *