< terug

Utrecht: Eerste PR’s verbroken tijdens regenachtige start van baanseizoen

13 mei 2017 (0 reacties)

Utrecht – Regen en onweersbuien zorgden voor pittige omstandigheden bij de eerste baanwedstrijd van het wedstrijdseizoen vrijdagavond. Negen atleten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen de strijd aan met zichzelf en hun tegenstanders. Vier van hen wisten op de 400 meter en de 3000 meter bij deze eerste wedstrijd al hun persoonlijke records aan te scherpen!

400m en 800m:
800 meter atleet Bram Buigel opende zijn wedstrijdseizoen in Utrecht met een 400 meter en wist met 50.92 zijn PR met enkele tienden te benaderen. Ook Jelte ter Braake kwam heel dicht in de buurt van zijn 400m PR met 53.59, nadat hij eerder op de avond al 12.03 op de 100 meter geklokt had. Lea Jurdzinski keek er naar uit om haar wedstrijdseizoen te beginnen na de goede trainingen in Portugal. Zij wist in Utrecht een eindtijd van 58.84 en daarmee een persoonlijk record van bijna een seconde te noteren! Lea: “Ik ben heel blij met deze tijd in deze omstandigheden!” .
Lynn van der Schaaf liep voor het eerst sinds twee jaar weer een 800 meter op de baan. De regen speelde haar echter parten en de eindtijd van 2.43.31 was dan ook niet waar ze op gehoopt had.

3000m:
Om 23:00 uur ’s avonds mochten ook de atleten van de 3000 meter eindelijk hun spikes aantrekken. In de eerste serie gingen Freek Lier en Edwin Slijkhuis van start. Edwin vertelde ons over zijn race: “Ik startte goed met het veld mee en opende in 2.53 op de eerste kilometer. In het middenstuk kreeg ik Freek in zicht en kon ik versnellen, maar ondanks dat wist ik hem helaas net niet meer in te halen.” Achter Freek, die met een goede eindsprint een nieuw record van 8.41.13 wist te lopen, finishte Edwin in 8.44.38. Fabian ten Kate moest zich na een hoestbui op 1400 meter helaas gewonnen geven en uitstappen.

Sofie Lovdal was in Utrecht net als Freek sneller dan ooit over 3000 meter. De Finse atlete finishte in 9.57.54. Een prima tijd, aldus Sofie, maar nog lang niet snel genoeg: “Ik voel dat mijn vorm goed genoeg is voor tijden onder de 9.50, dus hopelijk kan ik er de volgende wedstrijd nog meer uitkrijgen!”. Tot slot liep Ellen Jansen ook een persoonlijk record over de zeven en een halve ronde op de baan. “Ik liep bewust een negatieve split met de laatste en snelste kilometer in 3.24. Ik wist dat ik goed was, maar ik had van tevoren niet verwacht zo’n dik PR te lopen!” aldus een glunderende Ellen nadat ze 10.19.12 had weten te klokken.
Hartelijke groeten,

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.