Ad
< terug

Van der Wielen veel te sterk voor concurrentie in NK halve marathon Venlo

31 maart 2019 (0 reacties)

Bo Ummels en Jesper van der Wielen zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen halve marathon. Voor beide atleten was de winst in het kampioenschap in Venlo de eerste keer.De winst voor van der Wielen was voorspelbaar gezien zijn uitstekende vorm van de laatste weken.

Opmerkelijk was wel de scherpe tijd van der Wielen.Hij finishte in 1.02.56 en dat is de tweede snelste tijd dit jaar door een Nederlander op de halve marathon gelopen. Abdi Nageeye vestigde dit jaar met 1.00.24 een nieuw Nederlands record. Er is in Venlo een tweede plaats voor Mohamed Ali in 1.04.19.Michel Butter moest genoegen nemen met een derde plaats in 1.04.22. Twee tellen later finishte de kampioen van 2018 Bart van Nunen in 1.04.24. Bij de dames kon Bo Ummels in een sprint de verrassende debutante Jasmijn Lau nog maar net kloppen. Ummels finishte in 1.14.02 met twee tellen voorsprong op Lau.Er is een derde plaats voor Saskia Weinants in 1.18.

Solo
De Keniaan Robert Kipkichirchir was de uiteindelijk winnaar van de Venloop. De 20-jarige Keniaan was op de halve marathon aangezocht als haas maar liep gewoon door. Toch opmerkelijk aangezien in veel wedstrijden er duidelijke afspraken worden gemaakt met de hazen. De Keniaan was een debutant en won uiteindelijk solo de wedstrijd. Hij finishte in 60.21 en bleef daarbij boven het parcoursrecord. Bij de dames werd er gewonnen door Dorcas Jepchumba Kimeli.

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *