< terug

Van Nunen gaat Olympische vorm aanscherpen in Namibië en de halve marathon van Sapporo

25 maart 2021 (0 reacties)

Bart van Nunen (25) gaat binnenkort voor een trainingsstage naar Namibië. Daarna loopt hij op uitnodiging van zijn sponsor de halve marathon van Sapporo. Een wedstrijd op het parcours van de Olympische marathon.

Voorbereiding
Van Nunen al verzekerd van een marathontijd onder de Olympische limiet is nog niet specifiek met zijn marathontraining begonnen. De talentvolle marathonloper is desondanks in het belangrijke Olympische jaar in een uitstekende vorm. Hij liep in Berlijn een nieuwe toptijd op de 10 km (28.24) en afgelopen zondag toonde hij nogmaals zijn kunnen door in Dresden de snelste NL atleet te zijn in de halve marathon van Dresden. Hij realiseerde daar een nieuw persoonlijk record van 1.01.46. Snel genoeg om in de marathon een tijd te lopen ruim onder zijn persoonlijk record van 2.10.16 Dit allemaal zonder hoogtestages of specifieke trainingen. Van Nunen kiest er bewust voor geen voorjaarsmarathon meer te lopen, het gaat volgens de NL atleet ten kostte van een goede voorbereiding op de Olympische marathon. Abdi Nageeye is met 2.06 al verzekerd van een olympische selectie. Daarna volgt in de rangvolgorde Bart van Nunen. De andere gegadigden Björn Koreman en Frank Futselaar lopen op 11 april nog de marathon in Hamburg in een poging nog sneller te zijn dan de 2.10.16 van van Nunen. Van Nunen vindt het bepaald onverstandig om nu in het voorjaar nog een marathon te lopen. Net hersteld of nog niet hersteld van een marathon moet er alweer getraind worden voor de Olympische marathon in augustus. Hij wil op zijn best zijn in de Olympische marathon

Hoogtestage en Olympisch marathonparcours verkennen
Van Nunen wil op zijn best zijn in de Olympische marathon. “ Ik heb alleen twee topweken gedraaid van 160 km en dat is natuurlijk best weinig” aldus van Nunen in de Podcast van Runnersworld. Iedereen heeft al een hoogtestage gehad maar ik begin nu pas. Van Nunen vertrekt naar Namibië. Een land met weinig Covidgevallen en daarom prima plek om op hoogte te trainen aldus van Nunen. Ik ga daar mijn basis leggen voor de verdere marathonvoorbereiding. Bij terugkeer volgt dan de halve marathon van Sapporo op het parcours van de Olympische marathon. Een mooie kans aangeboden door zijn sponsor Asics. Daarna ga ik wat baanwedstrijden lopen om helemaal scherp te worden voor hopelijk de Olympische marathon.

Grete Koens
Van Nunen traint op Papendal en heeft onder leiding van bondscoach Grete Koens een gestage progressie geboekt. De weg van de geleidelijkheid naar de absolute top is het handelsmerk van de immer bescheiden Koens. Ook de succesvolle 400 en 800 mtr loper Tony van Diepen traint bij haar.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *