Ad
< terug

Veel jonge toppers naar Parelloop voor de Talent Run

21 maart 2019 (0 reacties)

Vast onderdeel van de Parelloop is zondag de Rabobank Talent Run. Hieraan nemen nationale en ook internationale talenten van 14 tot en met 22 jaar deel. De Talent Run wordt gehouden over een parcours van exact 5 kilometer en staat hoog aangeschreven. De jongens en meisjes nemen individueel, en ook als team deel. Elk talent wil de Talent Run op zijn of haar naam schrijven. Verschillende huidige toplopers schreven de Talent Run al op hun naam, onder hen Jasmijn Lau, Jesper van der Wielen en de snelste marathonloper van 2018 Bart van Nunen.

De editie van komende zondag brengt tientallen talenten naar Brunssum. Bij de jongens staat er een geweldig veld dat bij goede weersomstandigheden zeker een aanval gaat doen op het parcoursrecord van Mike Foppen uit 2016, 14 minuten en 50 seconden. Allereerst is er de winnaar van de Talent Run 2018, Jelmer van der Linden. Hij krijgt concurrentie van Luuk Maas, zijn PR is 14.28 minuut. Luuk is de kampioen 10 kilometer junioren uit 2018 en hij deed mee bij het EK Cross in Tilburg. Naast Luuk Maas komt ook Illian Martens, de juniorenkampioen van Nederland 10 kilometer van 2019. Robin van Riel is nog een junior van de buiten categorie, hij is de regerend jeugdkampioen van Nederland op 1500 meter indoor. Ook Jarreau Suijkerbuijk, de nummer 4 van het NK 10 kilometer gaat van start net als het jonge talent Stan Schipperen.

Buitenlandse tegenstand is er genoeg. Zo zijn er uit België Clement Deflandre, de Belgisch Kampioen 3.000 meter steeple en Thomas Vanoppen de Belgisch Kampioen 5.000 meter. Ook de Duitse toploper Max Nores mag met een PR van 14.51 niet worden onderschat.

Bij de meisjes is Maureen Kramer uit België de favoriet met een beste tijd op de 5 kilometer van net 17 minuten. Kramer was afgelopen jaar derde bij het Belgisch kampioenschap 10.000 meter. Ook Ynte Biemans, Bregje Sloot en de Duitse Gina Klinkhammer zijn van de partij. Het parcoursrecord staat hier op naam van Marlin van Hal met 16.44 minuut.

Zondagmorgen om 11.00 uur valt het startschot voor de Toppers van de toekomst, om 11.14 uur zullen de eerste lopers, aangemoedigd door het talrijke publiek, na 5 kilometer alweer terug zijn.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *