Ad
< terug

Vier Nederlandse kampioenen aan de start bij de 14e Venloop

28 maart 2019 (0 reacties)

Tijdens de 14e editie van de Venloop verschijnen op zondag 31 maart vier regerend Nederlandse Kampioenen aan de start. De wedstrijd in Venlo staat voor het tweede jaar op rij in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen halve marathon.

Butter favoriet met Van Nunen en Futselaar op de hielen

De grote favoriet voor het Nederlands Kampioenschap bij de mannen is Michel Butter. Hij heeft een ijzersterk winterseizoen gedraaid. In het najaar werd Michel in Amsterdam Nederlands Kampioen op de marathon. Vervolgens werd hij achtentwintigste bij de Europese cross Kampioenschappen in Tilburg en won hij het Nationaal crosscircuit. Afgelopen maand werd hij voor de vijfde maal in zijn carrière Nederlands Kampioen op de 10 kilometer. Na de Weir Venloop hoopt hij zich bij de marathon van Londen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Zijn persoonlijk record op de halve marathon is 62.25 minuten.

Hij zal in Venlo sterke tegenstand krijgen van Bart van Nunen en Frank Futselaar. Bart werd vorig jaar overtuigend Nederlands Kampioen op de halve marathon en finishte toen na 63.50 minuten op de Venlose Parade. Afgelopen maand in Schoorl gaf hij bij de Nederlandse Kampioenschappen 10 km slechts drie seconden toe op Michel Butter en behaalde daar een zilveren medaille. Frank werd afgelopen maand in Kraggenburg Nederlands cross Kampioen en wist in het afgelopen jaar ook medailles te behalen bij de Nederlandse Kampioenschappen 5000 meter (zilver) en 10.000 meter (brons).

Lees hier verder

Redactioneel commentaar
Jacelyn Gruppen zal niet deelnemen aan het NK halve marathon. Zij is herstellende van een voetblessure. Een van de favorieten voor de titel is toch ook Jesper van der Wielen.Zijn ijzersterk optreden (28.42) in de Parelloop laat zien dat van der Wielen weer kan aansluiten bij de topvorm van een aantal jaren geleden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *