Ad
< terug

Voor Naert is de Rotterdam marathon al het begin van een Olympisch traject Tokio 2020

6 april 2019 (0 reacties)

De marathon van Rotterdam is belangrijk voor Koen Naert deelt het Laatste Nieuws ons mee. Wanneer hij de marathon tot een goed einde brengt rest dit jaar een grote najaarsmarathon. Het Laatste Nieuws laat optekenen dat Naert in het najaar ook de marathon van Tokio wil verkennen.Met name de helling in het parcours baart Naert zorgen.Het gaat volgens het Laatste Nieuws om een helling van ruim tien procent.  In de Olympische marathon lopen de deelnemers deze eerst af en later omhoog.

Tokio
In het Olympische jaar 2020 loopt Naert geen voorjaarsmarathon. Hij maakt zichzelf nog wel zorgen over de te verwachten hoge temperaturen. Het startuur is nog niet bekend.Was het een WK dan deed ik niet mee aldus Naert in het Laatste Nieuws. Hij denkt dat er een merkwaardige uitslag in het verschiet ligt.

Verbetering persoonlijk record en Olympische limiet
Morgen gaat Naert niet van start met het doel om het schier onaantastbare Belgische record van Vincent Rousseau te verbeteren.Hij liep in 1995 een tijd van 2.07.19. Ik ben er te ver van verwijderd aldus Naert. Mijn Europese titel vind ik veel belangrijker.De titel blijft altijd. Naert wil morgen in Rotterdam zijn persoonlijk record verbeteren. Naert is na zijn Europese titel een gewilde marathonloper en krijgt in Rotterdam voor het eerst twee hazen ter beschikking,  Naert koos voor een Europeaan en een Afrikaan aldus het Laatste Nieuws. De Deen is aangezocht om tot 21 km het tempo maken aldus het Laatste Nieuws. De Keniaan tot 30km. Het persoonlijk record van Naert stamt uit 2018 toen hij in Berlijn Europees kampioen werd met een tijd van 2u09:51. Een verbetering van die tijd is gelijk genoeg voor Olympische kwalificatie aldus Naert. Citaat Het Laatste Nieuws” Hopelijk kan ik Abdi Nageeye lang volgen, hij is van plan om een aanval te doen op zijn nationale record (2u08.16).”

Lees hier het artikel in het Laatste Nieuws




Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *