< terug

Voorinschrijving voor de Sylvestercross

3 november 2019 (0 reacties)

Voorinschrijving voor de Sylvestercross op 31 december 2019 en de Sylvester by Night Run op 30 december 2019 is geopend!Dit jaar wordt de nationaal bekende cross voor de 39e keer georganiseerd. Inschrijven is mogelijk via de website www.sylvestercross.nl

Nieuwe Hoofdsponsor
De komende 3 jaar is a.s.r. Vitality de nieuwe hoofdsponsor. Deze verzekeraar is nauw verbonden aan gezondheidsprogramma’s en daarmee een ideale partner voor onze cross. Tevens is hiermee de continuïteit van de cross voor de komende jaren geborgd.

De organisatie deelt mee: “De Sylvestercross is de mooiste cross van Nederland; het (aangepaste) parcours wordt uitgezet in de prachtige Lange Duinen van Soest en kent naast de diverse recreanten onderdelen ook de Prominenten loop waaraan jaarlijks vele nationale en internationaal bekende lopers deelnemen”.

Sylvester by Night Run
De avond voorafgaand aan de Sylvestercross, dus op zondagavond 30 december, wordt weer de succesvolle Sylvester by Night Run georganiseerd. Een loop door het bos en door de duinen waarbij plezier en verrassing voorop staan. Het is geen prestatieloop of wedstrijd.
Inschrijving hiervoor staat open voor 2 categorieën deelnemers:

• (groot)ouders met kinderen
• overige lopers
Alles is gericht op wederom een sfeervolle loop met veel verrassingen! Na afloop van de run is er een gezellige avond in de grote tent op het terrein (tot 23.00 uur)

Ook kent deze 39e editie van de cross weer vele bekende elementen, (verspreid over de dag zijn er ruim 25 starts). Zo is er weer de Bentinck Fonds G-cross over 600 meter voor lopers met een beperking. Door een samenwerking met het Bentinck Fonds uit Soest, is het voor deze groep mogelijk om gratis deel te nemen. Maar ook de Sylvester Businessrun voor bedrijventeams komt terug met ongetwijfeld ook dit jaar weer een spannende strijd om de hoofdprijs!

Het Goede Doel is wederom de Bas van de Goor Foundation, die het leven van mensen met diabetes tracht te verbeteren door sport en bewegen. Elke deelnemer kan bij zijn inschrijving een extra bedrag doneren aan dit goede doel. Voor meer informatie over de Bas van de Goor Foundation zie de website: www.bvdg.nl

Daarnaast zijn er de vaste onderdelen in het programma van de Sylvestercross

Jeugdlopen: Traditioneel beginnen we de dag met de wedstrijden voor de jeugd (pupillen t/m junioren CD); de deelnemers worden op leeftijd ingedeeld.
Wedstrijdlopen: De wedstrijden voor de junioren A-B, de senioren, de korte crossers en de masters zijn uitsluitend bedoeld voor leden van van atletiekverenigingen met een wedstrijdlicentie
Recreantenlopen: Voor recreatieve lopers zijn twee onderdelen in het programma opgenomen, de prestatieloop over 4 km (start 10:40 uur) en de prestatieloop over 1, 2 of 3 ronden van circa 3 km. Deze laatste prestatieloop over (maximaal) 9 km (start 15:10 uur) is met ruim 2300 deelnemers de grootste prestatieloop bij een crosswedstrijd.
Teamloop Jeugd: De Scholierencross is bedoeld voor teams van basisschoolleerlingen uit Soest en omgeving. Er wordt in leeftijdsklassen gelopen. Elke scholier loopt 1200 m.
Businessrun: In de BusinessRun treden teams van bedrijven en organisaties tegen elkaar in het strijdperk. Elk teamlid loopt 8 km.

Om je voor te bereiden op het evenement worden er in november en december weer clinics georganiseerd. Vier trainingen op het wedstrijdparcours op zondagen in december onder leiding van ervaren trainers van AV Pijnenburg.

Hoogtepunt van de dag is uiteraard weer de Prominentenloop voor dames en heren. De loop maakt deel uit van het Nationale Crosscircuit van de Atletiek Unie. Momenteel wordt hard gewerkt om de nationale en internationale deelnemers weer te contracteren.

Deze 39e editie van de Sylvestercross belooft weer een prachtig evenement te worden! Ruim 230 vrijwilligers doen er alles aan om het de deelnemers en bezoekers weer naar de zin te maken. Een uniek evenement om aan deel te nemen of om te komen kijken in de prachtige Lange Duinen van Soest.

Nadere informatie en inschrijven: www.sylvestercross.nl

Persbericht

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *