Ad
< terug

Voorjaarsmarathons in aantocht: Met deze tips ben je er klaar voor!

1 maart 2019 (0 reacties)

Het voorjaar komt er weer aan! En de marathons van onder meer Rotterdam, Enschede en London liggen weer klaar in het verschiet. Die wil je natuurlijk niet missen, het is immers heerlijk om weer buiten te rennen en hieraan deel te nemen.

Hierop zal je wel goed voorbereid moeten zijn. Wellicht ben je al bezig of moet je nog beginnen. Maar hoe pak je dit het beste aan? We laten je in dit artikel een paar tips zien, hoe jij jezelf kan voorbereiden op deze geweldige lopen. Zodat jij er helemaal klaar voor bent als het zover is.

5 tips voor een goede voorbereiding
Zoals je wel weet is een goede voorbereiding het halve werk. Zo dien je voldoende conditie te hebben om de marathons ook echt uit te lopen. Naast je training hiervoor, kun je ook alvast kijken of je nieuwe spullen nodig hebt.

We gaan alles even voor je op een rijtje zetten, zodat je zorgeloos aan de start gaat verschijnen …lees je verder?

Start alvast vroeg op je loopband
We hebben al wat zon gezien, maar de winter is nog niet over. Je zal daarom wellicht nog niet volop buiten aan het trainen zijn. Hierbij kan een goede loopband je helpen. Zo blijf je wel trainen, maar hoeft dat niet in de kou.

Loopbanden heb je werkelijk in alle soorten en maten, dus hoe maak je hier nu een goed keuze in? We hebben er een aantal kunnen vinden met Google, welke dit zijn kun je hier zien.

Kies een loopband die bij je past. Het hoeft echt niet de allerduurste te zijn (afhankelijk van de wensen die je hebt). Zolang je er maar een goed potje op kan rennen. Dan bouw je snel meer conditie op, voor wanneer je straks aan de marathons mee gaat doen. Je zal het nodig hebben!

Ga zo snel mogelijk buiten hardlopen
De dagen worden alweer langer en het mooie weer komt steeds dichterbij. Wanneer je de kans ziet, ga dan vooral lekker buiten rennen om je voor te bereiden. Het is toch anders dan op een loopband.

Het geeft je weer een beetje feeling en zal ervoor zorgen dat de zin in marathons lopen flink gaat toenemen. Heerlijk dat zonnetje in je gezicht, andere mensen die aan het rennen zijn en de frisse wind in je neusgaten.

Niks gaat boven buiten rennen en het bevorderd ook je voorbereiding. Maar de R zit nog in de maand, dus mocht het nodig zijn? Ga dan gerust ook zo af en toe nog eens op je loopband tekeer, tijdens die dagen.

Met een professionele loopband kan je de intensiteit flink opbouwen. Zo ben je echt goed voorbereid en klaar wanneer de marathons voor de deur staan. Een beetje extra krachttraining is ook goed!

Wat heb je allemaal nodig?
Je hebt naast een goede conditie ook enkele materiële zaken nodig, die van pas komen tijdens een marathon.

Op de eerste plaatst zijn dat natuurlijk goede hardloopschoen. Wees hier niet te zuinig mee (duur hoeven ze ook niet zijn), dit is namelijk heel belangrijk. Goede hardloopschoenen zorgen ervoor dat je blessures voorkomt en bieden met een lichtgewicht design voldoende ondersteuning.

Daarnaast kun je met sporthorloges vaak van alles meten. Denk hierbij aan je snelheid, hartslag, stappen en houden ze ook je locatie vaak bij m.b.v. GPS!

Verder kun je denken aan een Bluetooth headset. Waarmee je zonder bedradingen lekker en vrij muziek kan luisteren tijdens het rennen.

Voor buiten rennen is het aanschaffen van reflecterende kleding, die lekker licht en luchtig is ideaal. Voor nu kan je wellicht nog iets dikkere kleding nemen. Maar wordt het een paar graadjes warmer, dan hoef je niet zoveel aan …kies een mooie outfit!

Welke marathons ga je af?
En ben je helemaal voorbereid, dan zal je moeten kijken welke doelen je gaat stellen. Ga kijken welke marathons je wilt gaan lopen en schrijf je hiervoor op tijd in. Vraag ook aan je vrienden wie er allemaal gaan en welke hun gaan doen. Het is natuurlijk ook leuk om samen de voorbereiding te doen en uiteindelijke marathons te gaan lopen.

Samen gezellig de fysieke ( en ook mentale) uitdaging aan te gaan …er is genoeg keuze, dus leef je uit!

Geniet ervan en veel succes!
Krijg je er al zin in en sta je te popelen om te gaan rennen? Begin dan op je loopband of ga lekker buiten starten met je voorbereiding.

Heb je nog niet de benodigde spullen? Ga dan ook alvast rondkijken en wellicht de nodige dingen aanschaffen. Dan ben je hier in ieder geval op tijd mee …ook voor de aankomende marathons.

We wensen je veel plezier en succes met hardlopen …hopelijk zet je een partij goede resultaten neer tijdens je race!

(advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *