Ad
< terug

Voortman geniet van Coevorder Grachtenloop

21 januari 2014 (0 reacties)

Scholieren leggen basis voor toekomst van loopevenement

COEVORDEN/STEENWIJKSMOER – Vele jaren achtereen denderde Gerrit Voortman over paden, door bossen, langs weiden en over hellingen. Nu dendert hij langs de stadsgrachten van Coevorden om zijn steentje aan het succes van de derde editie van de Coevorder Grachtenloop bij te dragen. In de sport wilde hij koste wat het kost winnen, en nu -als medeorganisator van diverse loopevenementen- heeft hij winnen nog steeds hoog in het vaandel staan.

Groeien
‘Dit evenement kan groeien, het heeft veel potentie. Machtig om te zien dat iedereen er zijn schouders onder zet, aldus Voortman, die in 2003 Nederlands kampioen op de halve marathon werd en in datzelfde jaar de Europese kampioenstitel in het Tsjechische Úpice behaalde. Hij liep voor het goede doel door Kenia en was in juli 2003 in Puerto Rico te vinden tijdens het WK voor Veteranen, waar hij de zilveren medaille behaalde. Een man met een staat van dienst, die twee jaar geleden op grootse wijze afscheid nam als atleet.De Gerrit Voortman van nu is een trainer, een begeleider en een coördinator. Een rol, die de welbespraakte inwoner van Steenwijksmoer op het lijf geschreven is. ‘Het zijn schemas met een verantwoorde opbouw. De gedachte daarachter is dat je door een gelijkmatige toename van duur en de snelheid je lichaam steeds iets beter belastbaar maakt. Dat heeft een gunstig effect op het herstelvermogen. Als je voelt dat het herstel langere tijd in beslag neemt, moet je verstandig zijn en meer rust nemen.

Favorieten
Inmiddels weet Voortman wat er bij grootschalige loopevenementen komt kijken. Als medeoprichter van Stichting Loopsportpromotie Noord Oost Nederland heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. ‘Deze stichting helpt organisaties een bredere uitstraling te geven aan hardloopevenementen en adviseert over de promotie van de loopsport. Doordat Voortman gepokt en gemazeld is in deze tak van sport kan hij ook bemiddelen bij het vastleggen van bekende hardlopers. Hij tipt alvast de kanshebbers van komende zondag.‘Net als vorig jaar maakt Niels de Bruin uit Baarn op de 9 kilometer een goede kans. Het is voor hem geen gemakkelijke opgave, want Niels Strik uit Hilversum behoort ook tot de toppers. Bij de heren 40+-categorie zijn vooral Adrie Deemter uit Hardenberg en Bertil Krukkert uit Nijverdal kanshebbers. Bij de dames is Anita Bosman uit Emmen favoriet. Op de 6 kilometer is Leon van der Lands uit Stuifzand kanshebber, terwijl bij de dames Sanne Woertink uit Ane net als vorig jaar favoriet is. Wat er ook gebeurt, het is afwachten. Waar ik zondag sowieso van geniet, zijn die honderden scholieren. Hun deelname legt de basis voor de toekomst van de Coevorder Grachtenloop.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *