Ad
< terug

Waarom geenWK halve marathon in Nijmegen?

5 maart 2019 (0 reacties)

NIJMEGEN – De Stichting Zevenheuvelenloop ziet af van een kandidaatstelling voor het WK halve marathon in 2022 bij de Stevensloop. De Nijmeegse organisator van onder andere de NN Zevenheuvelenloop krijgt de begroting van ongeveer 1,4 miljoen euro niet rond. De internationale atletiekfederatie (IAAF) vraagt om een financiële garantstelling voor de organisatie van een WK en de Stichting Zevenheuvelenloop wil deze niet leveren. In 2020, 2021 en 2022 vindt het NK halve marathon plaats bij de Stevensloop. De organisatie gebruikt de nationale kampioenschappen samen met de nieuwe titelsponsor als inspiratiebron om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.

FINANCIËLE HAALBAARHEID
Uit bidbooks van eerdere organisaties blijkt dat er voor een WK halve marathon ongeveer 1,4 miljoen euro nodig is. Dit bedrag krijgt de Stichting Zevenheuvelenloop niet bij elkaar. Het haalbaarheidsonderzoek van de HAN in 2017 ging nog uit van een kleine miljoen euro. De Stichting Zevenheuvelenloop onderzocht de haalbaarheid van het WK bij de Stevensloop samen met de Atletiekunie, Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland. Een risico van vier ton kan de Stichting Zevenheuvelenloop schaden. De organisator van de Stevensloop wil geen financieel risico lopen met de organisatie van het mondiale kampioenschap halve marathon en wil niet van de andere stakeholders vragen om financieel garant te staan. De Stichting Zevenheuvelenloop vindt het onverantwoord om een beroep te doen op publieke middelen.Directeur Alexander Vandevelde: “Onze drie lopen in gevaar brengen voor een WK halve marathon in 2022 kunnen wij niet aan onszelf verantwoorden. Om dan aan de gemeente of provincie te vragen om voor een dergelijk bedrag garant te staan, voelt voor ons niet gepast.”
DRIE JAAR NK HALVE MARATHON IN NIJMEGEN
De Stichting Zevenheuvelenloop verwacht samen met de Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland met minder middelen meer maatschappelijke impact te realiseren met het NK halve marathon in 2020, 2021 en 2022. Vandevelde: “We willen ook in de toekomst mensen een mooie hardloopervaring blijven bieden bij de Stevensloop, Marikenloop en NN Zevenheuvelenloop. Het traject in aanloop naar het WK bood ruimte om diverse doelgroepen aan het lopen te krijgen, maar we kunnen dit traject rondom de drie organisaties van het NK halve marathon nog beter uitrollen. We hebben de komende drie jaar een mooi kampioenschap bij de Stevensloop en gebruiken dit samen met de gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland als inspiratiebron om mensen gezonder en actiever te laten leven.”
NIEUWE STEVENS STADSCROSS
Om het eerste lustrum van de Stevensloop te vieren vindt op zaterdagavond 16 maart de Stevens Stadscross plaats. De eerste stadscross van Nederland gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen over kasseien, heuvels, trappen en andere natuurlijke hindernissen. Feestelijke verlichting leidt de lopers door de historische binnenstad. Het parcours van de nachtcross is ongeveer 7 kilometer lang en de start en finish liggen op de Grote Markt. De 5e Stevensloop vindt plaats op zondag 17 maart. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 kilometer, 10 kilometer of halve marathon. De start van alle afstanden is verplaatst naar de Lange Hezelstraat, onderaan de Stevenskerk, zodat de start en finish en faciliteiten als de garderobe en T-shirt-uitgifte dicht bij elkaar liggen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *