Ad
< terug

Woensdagavond De 4 Mijl van Staphorst

11 augustus 2019 (0 reacties)

STAPHORST – De vrijwilligers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 zijn er klaar voor. Honderden hardlopers zullen woensdagavond aan de start staan van de 4 Mijl van Staphorst. Onder hen veel regionale topatleten maar ook veel recreanten die voor een topprestatie gaan.

De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 18.45 uur starten de kinderen t/m 4 jaar voor de MiniMijl, een wedstrijd over 200 meter. Om 19.00 uur is de start van de Kidsrun met als eerste de 800 meter voor meisjes van 5 t/m 7 jaar. De jongens van die leeftijd starten om 19.10 uur. Om 19.20 uur is de start van de 1000 meter voor meisjes van  8 t/m 10 jaar. Ook hier starten de jongens tien minuten later. Voor de kinderen 11 t/m 12 jaar wordt er een parcours van 1200 meter uitgezet. Zij starten om 19.40 uur.

Om 20.00 uur vertrekken de deelnemers voor de 4 Mijl. Het parcours van 6,437 kilometer is gecertificeerd door de Atletiekunie. Dit betekent dat de afstand klopt en dat de deelnemers dus een officieel persoonlijk record kunnen lopen. De start en finish is aan de Binnenweg bij het gemeentehuis.

Om 19.45 uur zal Marlou van Inshape Fitness & More de gezamenlijke warming-up leiden op het marktplein.

Speaker Roel Poolman verzorgt het commentaar bij de wedstrijden en zal het publiek op de hoogte houden van het wedstrijdverloop. De verwachting is dat de eerste deelnemers aan de 4 mijl rond 20.20 uur zullen finishen.

Van elke deelnemer aan ‘De 4 Mijl van Staphorst’ zal € 1,- gedoneerd worden aan Stichting Het Zand, met een minimum bedrag van € 500,-. Het geld zal worden gebruikt voor de aanleg van de beleeftuin rondom de Berghorst in Staphorst. Een extra reden dus om mee te doen!

Voorinschrijven voor de diverse afstanden kan nog tot en met maandag. Na-inschrijven is mogelijk vanaf 17.30 uur tot 30 minuten voor aanvang van de desbetreffende wedstrijd. De link naar het inschrijvingsformulier staat op www.4mijlvanstaphorst.nl waar men ook terecht kan voor meer informatie.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *