< terug

World Athletics komt met schoenregels en specificaties

28 juli 2020 (0 reacties)

World Athletics kondigt vandaag verdere herzieningen aan van haar regels met betrekking tot schoentechnologie, die zijn ontworpen om atleten zekerheid te geven die zich voorbereiden op de uitgestelde Olympische Spelen van Tokyo 2020.Ze zijn bedoeld om de competitie tussen lopers eerlijk te laten verlopen.

Ze omvatten veranderingen in de maximale hoogte van schoenen met spikes voor atletiekevenementen en de invoering van een ‘Athletic Shoe Availability Scheme’ voor niet-gesponsorde topsporters. De maximale hoogte voor raceschoenen (40 mm) blijft ongewijzigd.

Het doel van deze wijzigingen is het handhaven van de huidige technologische status-quo tot aan de Olympische Spelen in Tokio voor alle evenementen tot een nieuw gevormde werkgroep voor sportschoenen, met vertegenwoordigers van schoenfabrikanten en de World Federation of the Sporting Goods Industry (WFSGI) , de mogelijkheid hebben gehad om de parameters vast te stellen voor het bereiken van de juiste balans tussen innovatie, concurrentievoordeel en de algemene beschikbaarheid.

De wijzigingen zijn onder meer:

Verduidelijking van de positie voor nieuwe schoenen die tot nu toe zijn goedgekeurd;

Als doorlopende verplichting moeten atleten, hun manager of hun schoenenfabrikant  de schoenenspecificaties bekend maken en indien gewenst, nieuwe schoenen voor onderzoek voorleggen aan de  onafhankelijke deskundige van de World Athletics

Goedgekeurde schoenen moeten voorafgaand aan een internationale wedstrijd beschikbaar worden gemaakt voor distributie aan elke niet-gecontracteerde topsporter via een Athletic Shoe Availability Scheme. De werkgroep atletiekschoenen zal dit schema ontwikkelen, inclusief tijdlijnen, criteria voor topsporters, aantal vereiste paar schoenen en distributiemethode.

Bevestiging dat de fabrikant zich ertoe verbindt de nieuwe schoen beschikbaar te stellen via een schema om schoenen gratis en / of te koop te bieden aan niet-gesponsorde topsporters, afhankelijk van of ze gekwalificeerd zijn of een niet-gekwalificeerde atleet die profiteert van een plaats op World Athletics Series-evenementen of Olympische Spelen; Verstrekken van informatie over de beschikbaarheid van de schoen voor andere niet-gesponsorde topsporters die voorafgaand aan de wedstrijd een paar schoenen nodig hebben. Dit is in overeenstemming met het principe dat schoenen redelijk beschikbaar zijn voor atleten. World Atheltics zal tijdens de komende vergadering samenwerken met de werkgroep en de Wereldfederatie van sportartikelenindustrie om een ​​‘Athletic Shoe Availability Scheme’ te ontwerpen. De regeling heeft betrekking op het proces, de criteria, het aantal vereiste paar schoenen, de distributiemethode en wanneer de schoen beschikbaar moet zijn en dit is een maand vóór een World Athletics evenement.

Onderstaand de toegestane schoenen spikes (baan) en hardloopschoenen voor op de weg.

EventMaximum thickness of the sole (As per rule 5.5, notes (i), (ii), (iii) and figures (a) & (b) to rule 5.5, and rule 5.13.3).Further rule requirement
Field events (except triple jump)20mmApplies to all throwing events, and vertical and horizontal jumping events except the triple jump. For all field events, the sole at the centre of the athlete’s forefoot must not be higher than the sole at centre of the athlete’s heel.
Triple jump25mmThe sole at the centre of the athlete’s forefoot must not be higher than the sole at centre of the athlete’s heel.
Track events (including hurdle events) up to but not including 800m20mmFor relays the rule applies to the distance of the leg being run by each athlete.
Track events from 800m and above (including steeplechase events)25mmFor relays the rule applies to the distance of the leg being run by each athlete. For race walking events the maximum thickness of the sole is the same as that for road events.
Cross country25mm 
Road events (running and race walking events)40mm 
Events under rule 57 of the technical rulesAny thickness 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.