< terug

Zomersproetjes

Het voorjaar staat weer voor de deur.De eerste echte zonnestralen zijn al weer gespot. Net zoals de cabrio’s, files richting pretpark en dierentuin…om over de tuincentragekte nog maar niet te spreken.Oké..altijd nog beter dan de overtreffende trap van alle voorjaarsgekte…een buurman met een hogedrukreiniger! De nieuwe column van Jeroen van Damme is uit.

24 maart 2015 (0 reacties)

Het voorjaar staat weer voor de deur.

De eerste echte zonnestralen zijn al weer gespot. Net zoals de cabrio’s, files richting pretpark en dierentuin…om over de tuincentragekte nog maar niet te spreken.

Oké..altijd nog beter dan de overtreffende trap van alle voorjaarsgekte…een buurman met een hogedrukreiniger!

De eerste narcissen steken voorzichtig weer hun kopje boven de grond, en ook dat andere is er weer…snelle Kenianen.

Met het verdwijnen van koning winter en de bijbehorende veldlopen en crossen komen de slanke, ranke, snelle beentjes weer met busjes en vliegtuigen richting het vlugge Nederlandse asfalt.

Geef ze eens ongelijk. Nederland heeft mooie goed georganiseerde wegwedstrijden met betrouwbare mensen, vaak leuke prijzenschema’s en parcoursen die er voor gemaakt zijn om snel te lopen.

Nu zit het in onze cultuur om te klagen, en regelmatig lees ik dan ook artikelen dat vooral de Nederlanders die denken dat ze snel, te kort worden gedaan door de snelle atleten die ver voor hen uit lopen.

Ik kan natuurlijk alleen voor mijzelf spreken, maar ik heb altijd genoten van alle Tergats (7-heuvelenloop) en Gebrselassies (7-heuvelenloop, Tilburg Ten Miles), Wanjiru’s (Rotterdam, Den Haag), Khannouchi’s (Montfertland), Rodgers Rops (Voorthuizen) , Limo’s (Montferland,Rotterdam), Tadesses (7-heuvelenloop) en nog vele anderen.

Meestal heb ik ze alleen maar op de rug gekeken, maar toch, ik heb nooit het gevoel gehad dat er vanuit een organisatie minder aandacht uit ging naar de mensen van mijn niveau.

Dus met Rotterdam in het vooruitzicht….laat de Kenianen hun ding doen, zorg dat ik zie dat de subtoppers toppers worden en dat ik weer veel blije triomferende gezichten van hardlopende mensen mag zien op de Coolsingel !!

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.