Ad
< terug

Zwitsers record 10.000 meter voor Julien Wanders met toptijd in Hengelo

18 juli 2019 (0 reacties)

De Zwitser Julien Wanders is eerder dit jaar bij de Diamond League-meeting in Stockholm vier seconden boven de WK-limiet (27.40) op de 10.000 meter gebleven. De 23-jarige atleet heeft goede herinneringen aan Hengelo, waar hij zich bij de FBK Games plaatst voor Doha op de 5000 meter. Hij kiest er voor om mee te doen bij de Ethiopian Trials in Hengelo. Dat blijkt een uitstekende keuze. In het spoor van de snelle wereldtoppers uit Ethiopië verbetert Wanders zijn eigen Zwitserse record met maar liefst 25 seconden tot 27.17.29 min. (negende). 

“De tussentijd op 5000 meter is ongeveer 13.35 en ik voel me echt goed. Ik heb geprobeerd om de eerste groep te volgen, maar die moet ik na 7 kilometer laten gaan”, zegt de Zwitser. Het gaat dan even wat minder, maar drie ronden voor het einde herpakt Wanders zich. In de laatste kilometers verliest hij tijd, maar de atleet kijkt daar optimistisch naar. Als dat niet gebeurt, is een 26’er haalbaar, denkt hij. “Dat moet dan maar de volgende keer”, klinkt het enthousiast.

De loper van Stade Geneve is nu zesde allertijden in Europa met zijn nieuwe toptijd. Julien Wanders is al Europees recordhouder op de 10 kilometer en halve marathon. Hij is vooral bekend geworden als snelle stratenloper, maar hij wordt ook steeds beter op de baan. Zijn 27.17 min. in Hengelo op de baan is rapper dan zijn record op de weg (27.25).

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *