< terug

Brons, goud, brons en goud NL atleten EK indoor

De NL atletiekploeg was bijzonder succesvol bij het EK indoor in Praag. Thijmen Kupers veroverde het brons op de 800 mtr.Sifan Hassan was oppermachtig op de 1500 mtr en pakte het goud. Dafne Schippers is nu ook de allerbeste van Europa op de 60 mtr en werd Europees kampioen.Uitredend kampioen Eelco Sintnicolaas greep het brons op de zevenkamp.Alle verslag en video verzamelden wij voor u

8 maart 2015 (0 reacties)

Nederlandse atletiekploeg scoort op laatste dag van het EK indoor

Dafne Schippers wint goud op de 60 mtr

Ze was outdoor al Europa's beste atlete op de 100 en 200 meter en nu is Dafne Schippers ook nog Europees kampioene op de 60 meter indoor. Drie sprinttitels behaald in één jaar doen Schippers eens te meer beseffen dat er op dit moment geen maat staat op haar prestaties: "Met die 7,05 ben ik nu 'world leading' op de 60 meter dit seizoen. Dat is toch bizar op een afstand waarvan ik lang dacht dat het niet mijn afstand was."

Lees hier verder en bekijk de reportage

Zag niemand in mijn ooghoeken lees hier verder

Sifan Hassan wint goud op de 1500 mtr

Sifan Hassan soleerde met groot vertoon van macht naar goud op de 1.500 meter. Na afloop stond ze een beetje beduusd de pers te woord want ze voelde zich eigenlijk niet lekker: "Ik was ziek en heb eigenlijk nu nog steeds hoofdpijn." Hassan begint meestal haar race achterin, maar omdat ze zich niet lekker voelde, besloot ze dit keer direct vooraan te gaan lopen:

Lees hier verder en bekijk de reportage

Geen makkie voor Sifan Hassan lees hier verder

Brons voor Eelco Sintnicolaas

Titelprolongatie zat er niet in, maar Eelco Sintnicolaas heeft een bronzen plak behaald bij de meerkamp tijdens de EK indoor. De Rus Ilja Sjkoerenjov won met overmacht het goud met een puntentotaal van 6.353 punten. De Duitser Arthur Abele pakte het zilver.

Lees hier verder en bekijk de reportage

Verrassend brons voor Thijmen Kupers

Thijmen Kupers heeft bij de EK indoor in Praag de bronzen medaille op de 800 meter gewonnen. De Pool Marcin Lewandowski legde beslag op goud met 1.46,67, de Ier Mark English won zilver in 1.47,20. Kupers finishte vijfhonderste langzamer in 1.47,25 en legde beslag op het brons.

Kupers begon de race achterin het deelnemersveld en kwam twee ronden voor het einde op kop. De aanvallende tactiek loonde, uiteindelijk waren alleen Lewandowski en English sneller.

Lees hier verder en bekijk de video
 

Het is me gelukt: Lees hier verder
 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *