< terug

Crosscup Mol: Sterke Michael Somers moet alleen Duitser Samuel Fitwi voor zich dulden.

10 november 2021 (0 reacties)

Michael Somers hier op archiefbeeld

Dat de Duitser Samuel Fitwi zijn favorietenrol waarmaakte zondag aan het Zilvermeer in Mol, lag in de lijn der verwachtingen. Het was echter vooral het LYRA-duo Michael Somers en Nikolaï Saké, beiden in de vorm van hun leven, dat indruk maakte door de plaatsen twee en drie op te eisen. In de korte cross bewees Ruben Querinjean nog eens dat je ook op negentienjarige leeftijd al kunt domineren.

Net als in de lange cross bij de vrouwen, kende ook de lange cross bij de mannen een relatief trage openingsfase waarin er nog een grote groep voorin meestreed. Daarna beslisten Simon Debognies/OEH en Michael Somers/LYRA om het tempo de hoogte in te jagen en konden alleen nog de Nikolaï Saké/LYRA en de Duitser Samuel Fitwi volgen. Ook Robin Hendrix had in principe altijd in de kopgroep moeten zitten, maar gaf ziek forfait.

Iets voorbij halfweg koers ontbond Fitwi zijn duivels en kon er niemand volgen. Michael bleef wel altijd in de buurt en maakte op die manier indruk. Hij werd niet alleen tweede, maar liep de verzamelde Belgische tegenstand op meer dan 30 seconden. In topsport bestaan er geen zekerheden, maar we kunnen nu toch al zeggen dat een EK-selectie hem in Roeselare nog moeilijk lijkt te kunnen ontsnappen. Nikolaï had als eerste in de kopgroep van vier moeten lossen, maar remonteerde in de slotmeters nog Simon en toonde zich dolgelukkig met zijn verrassende derde plaats.

Lees hier verder

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *