< terug

Eric van der Burg treedt af als voorzitter Atletiekunie

10 januari 2022 (0 reacties)

Foto Erik van Leeuwen

Maandag 10 januari is Eric van der Burg beëdigd door koning Willem-Alexander; hij is toegetreden tot het kabinet als staatssecretaris Asiel en Migratie.Het voorzitterschap van de Atletiekunie heeft hij om die reden per direct naast zich neergelegd. De Atletiekunie bedankt Eric voor zijn inzet en wenst hem alle succes bij zijn nieuwe functie.
Atletiekfan in hart en nieren
. Hardloopnieuws berichtte al eerder over de nieuwe functie voor Eric van der Burg

Eric van der Burg is op 30 november 2017 aangetreden als voorzitter van de Atletiekunie en volgde daarmee Theo Hoex op. Van der Burg is een fervent fan van de atletieksport en zette zich sinds 2010 al stevig in voor de EK Atletiek die in 2016 in het Olympisch stadion in ‘zijn’ Amsterdam plaatsvond. “Het mooie van atletiek vind ik dat je dat je steeds tegen jezelf strijdt. Of je nu eerste of laatste wordt: als je goed presteert kun je tevreden naar huis gaan. En als het tegenviel weet je: na vandaag is er weer een morgen”, aldus van der Burg in een eerder interview.

Verlies van een voorzitter die staat voor stabiliteit
Van der Burg is een uitstekend bestuurder die op geheel eigen wijze sturing weet te geven aan complexe vergaderthema’s waarin de diverse belangen worden meegenomen zonder het algemene bondsbelang uit het oog te verliezen.

Tijdens een interview in 2018, kort na zijn aanstelling als voorzitter, zei hij daar zelf het volgende over: “Ik geloof oprecht dat je in je leven moet woekeren met de talenten die je hebt, zeker als je daar ook nog eens erg van kan genieten. Je ziet hier bij een NK atletiek heel veel mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor de sport, daar ben ik er één van. Veel verschil is er niet, maar mij moet je geen jurylid maken. Ik ben toevallig wel goed in besturen en ik vind het leuk ook!’Van der Burg is bovendien een begenadigd spreker, treedt graag voor het voetlicht maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de sporter of vrijwilliger het échte middelpunt is. De Atletiekunie verliest in hem een voorzitter die staat voor rolverantwoordelijkheid en stabiliteit.

Anieke Wierenga vicevoorzitter
Door het plotselinge aftreden van Eric van der Burg als voorzitter, zal Anieke Wierenga als vicevoorzitter de taken per direct overnemen. Anieke is al bestuurslid van de Atletiekunie sinds 2014 en heeft diverse bestuur portefeuilles onder haar verantwoordelijkheid gehad. Met haar collega bestuursleden zal zij, samen met de Unieraad, de beleidsdoelstellingen van de Atletiekunie monitoren en zorgen voor continuïteit in de opvolging op bestuurlijk niveau.

Over Eric van der Burg
Van der Burg werd op 9 oktober 1965 geboren in Amsterdam, groeide op in het Friese Oosterwolde en keerde in 1975 weer terug in de hoofdstad. Op 17-jarige leeftijd werd hij actief binnen het stadsdeel zuidoost voor de VVD. Sinds 2010 was hij acht jaar lang wethouder van de hoofdstad en maakte de sport deel uit van zijn portefeuille; in 2019 vertrok hij naar de Eerste Kamer.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.