< terug

Maureen Koster door pijngrens naar brons (video)

Maureen Koster heeft brons gewonnen op de EK indoor in Praag. Ze liep de 3.000 meter in een tijd van 8.51,64. De Russische Jelena Korobkina won in 8.47,62. Het zilver ging naar de Wit-Russische Svjatlana Koedzelitsj.

7 maart 2015 (0 reacties)

 

Maureen Koster heeft brons gewonnen op de EK indoor in Praag. Ze liep de 3.000 meter in een tijd van 8.51,64. De Russische Jelena Korobkina won in  8.47,62. Het zilver ging naar de Wit-Russische Svjatlana Koedzelitsj. 

Het is de eerste medaille voor de Nederlandse equipe. Koster begon haar race achterin en liep halverwege naar voren. Met nog 400 meter te gaan waren er vier kanshebsters voor de medailles. De Russin en de Wit-Russin bleken voor Koster een maatje te groot. Van achteren kwam de Britse Muir akelig dichtbij. De 22 -jarige Nederlandse schakelde een tandje bij en hield op de finish genoeg over op haar Britse belaagster. Koster verklaarde na afloop aan de verzamelde pers. "Het deed wel pijn maar ik heb eindelijk laten zien wat ik kan"

"Ik kon de koploopsters niet meer bijhouden maar dacht ik laat het brons niet schieten. Vooraf had ze als plan om op 1000 mtr de aanval te kiezen. Ik wilde in de sprint niet alles verliezen.Ik ben blij dat het nu goed gaat. De medaille heb ik steeds in mijn hoofd gehad. Ik heb veel teleurstelling gekend in toernooien met valpartijen en nu komt het er wel uit.Hier was ik aan toe"

Lees hier verder en bekijk de video

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *