< terug

Moesker en Kok zetten Hondsrugcross op hun naam

28 januari 2018 (0 reacties)

Zaterdag was het haantjesduin in de Emmerdennen het decor van de FS Hondsrugcross. Deze eerste wedstrijd van het E.A.C. De Sperwers loopcircuit werd op de 8 kilometer een makkelijke prooi voor Anne Sophie Kok uit Emmen bij de dames en bij de heren voor Richard Moesker Uit Emmer-Compascuum. Op de halve afstand ging de overwinning bij de dames naar Lisanne Langerijs en bij de heren naar Bart van Adrichem.

Zo ‘n 220 hardlopers waren naar de Emmerdennen gelopen voor een van de oudste hardloopwedstrijden van Emmen. Waar bij de bekende Haantjesduin een uitdagend parcours lag te wachten op hun sportieve krachtmeting. Na de jeugd- en VB-wedstrijden over 1 en 2 kilometer, enthousiast aangemoedigd door hun supporters, werden de atleten voor de acht en vier kilometer weggeschoten. De kracht verhoudingen werden in de eerste kilometer al duidelijk op beide afstanden. Richard Moesker nestelde zich op kop om deze niet meer af te geven. Hij finishende in een tijd van 31:51 gevolgd door Gerold Nyhoff in 32:28. Bij de dames was het gat tussen nummer één en twee nog groter. Anne Sophie Kok won de wedstrijd in 37:11 gevolgd door Naomi Arends in 38:40.

Sophie_Kok

@ Cyril Emmaneel.

De tweede wedstrijd van het E.A.C. De Sperwer loopcircuit is de Rietplas run op 17 februari. Deze wedstrijd heeft meer het karakter van een veldloop.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *