< terug

Prima weercondities tijdens Marathon van Rotterdam. Droog en 13 gradeb

22 oktober 2021 (0 reacties)

Het is komend weekend prima weer voor buitenactiviteiten. Het hardloopcijfer krijgt zelfs een dikke tien van Weeronline. Dat is goed nieuws voor de Marathon van Rotterdam.

Het weer ziet er goed uit. Het blijft namelijk het hele weekend droog. Op zaterdag drijven wolkenvelden over Rotterdam. De zon is slechts nu en dan te zien.Zondag krijgt de zon meer ruimte. Voor veel hardlopers is het vrij ideaal weer om te lopen.
Bij de start aan de voet van de Erasmusbrug is het om 10:00 uur ongeveer 8 graden en waait er een zwakke tot matige zuidelijke wind. De luchtvochtigheid bedraagt circa 90 procent.Gedurende de wedstrijd daalt het vochtgehalte in de lucht naar zo’n 70 procent, doordat de zon geregeld schijnt. De temperatuur stijgt naar 13 graden bij een matige zuidenwind, windkracht 3 of 4. Deze waarde is bij de finish op de Coolsingel af te lezen.

Wie de hardlopers langs het parcours gaat aanmoedigen, heeft een jasje wel nodig want met 14 graden en een matige zuidelijke wind kan stilstaan langs de kant soms fris zijn. De zon maakt wel veel goed en is een groot deel van de zondag goed te zien.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *