< terug

Tweede editie KLM Urban Trail Haarlem succesvol verlopen

10 november 2019 (0 reacties)

Het hardloopevenement KLM Urban Trail Haarlem, dat zondag in het centrum is gehouden, heeft veel vrolijke gezichten opgeleverd. Na het succes van vorig jaar was de belangstelling voor deze tweede editie zeer groot, waardoor meerdere startwaves vroegtijdig waren uitverkocht. Een recordaantal van 3.500 deelnemers stond vandaag aan de start om op een sportieve en unieke manier de stad te leren kennen. 

De start van deze tweede editie was meteen al indrukwekkend. 3.500 fanatieke hardlopers stonden zondagochtend aan de start in de Sint-Bavokerk. De één voor een ronde van vijf kilometer, de ander voor tien kilometer. De deelnemers doken na het startschot in kleine pelotons meteen de eerste locatie binnen, het Archeologisch Museum. Vervolgens werden verschillende unieke locaties aangedaan, zoals het Stadhuis, het Patronaat en de Stadsschouwburg. Net als vorig jaar ging de route door één van de meest bijzondere locaties van de KLM Urban Trail Series, de Doopgezinde Gemeente Haarlem waar de lopers een warm welkom kregen van de kerkgangers. Tussen de liederen en voordrachten werd er voor de sportievelingen geapplaudisseerd. De laatste locatie was de schitterende Philharmonie, waar de route door zowel de grote als kleine zaal van dit mooie theater ging. Na de finish kregen de deelnemers een welverdiende medaille omgehangen. Dat was nog niet alles, want in de Sint-Bavokerk kregen ze ook nog een lekker ontbijtje aangeboden.

KLM-Urban-Trail-Haarlem-1-

“We zijn heel blij dat deze editie nog meer hardlopers kennis hebben kunnen maken met de KLM Urban Trail Haarlem. Dank aan alle locaties die met veel enthousiasme hun deuren voor ons open hebben gezet”, aldus Vincent van Heijningen, organisator van de KLM Urban Trail Haarlem.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *