< terug

Voormalige trainer van Dafne Schippers Rana Reider beschuldigd van seksueel wangedrag

3 november 2021 (0 reacties)

De handel en wandel van de Amerikaanse topcoach Rana Reider wordt onderzocht door het Amerikaanse Center for SafeSport nadat er meerdere klachten over seksueel wangedrag tegen hem waren ingediend, zo kan de Guardian onthullen. Reider was een aantal jaren de coach van Dafne Schippers en andere atleten op het sportcentrum Papendal

Rana Reider heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de sport door verschillende Olympische en wereldkampioenen naar de overwinning te loodsen, waaronder de gouden medaillewinnaar op de Olympische 200 meter in Tokyo 2020 Andre de Grasse en de wereldkampioen hinkstap Christian Taylor. De Amerikaan traint op dit moment ook tal van andere topatleten, waaronder de Britten Adam Gemili en Daryll Neita, vanuit zijn in Florida gevestigde Tumbleweed Track Club.

Het gedrag van de 51-jarige Amerikaan buiten de atletiekbaan zal echter onder de loep worden genomen door de Amerikaanse organisatie Center for SafeSport, een belangrijk en onafhankelijk orgaan dat onderzoeken en klachten over misbruik en wangedrag in de Olympische sport behandelt.

The Guardian heeft ook vernomen dat de beschuldigingen tegen Reider ertoe hebben geleid dat UK Athletics Gemili en Neita heeft gewaarschuwd geen contact meer te hebben met hun befaamde coach of hun lidmaatschap van het World Class Programme, inclusief loterij financiering, zal worden opgeschort. Een soortgelijke boodschap werd overgebracht aan andere Britse atleten die overwogen naar de VS te verhuizen om onder Reider te trainen. De advocaat van Reider deelt desgevraagd mee dat zij niet op de hoogte zijn gebracht van het onderzoek door Safe Sport.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *