Ad
< terug

Klosterhalfen grootste Duitse atletiektalent sinds de Wende

11 juni 2017 (0 reacties)

Ze is brutaal en ambitieus en de grote ster van de Duitse atletiek.De 1500 mtr loopster Konstanze Klosterhalfen uit Leverkusen. Ze is het grootste niet in Afrika geboren talent in de Duitse baanatletiek.

Drie snelle tijden
De twintigjarige heeft een geweldig seizoen. Ze is totaal niet onder de indruk van de groten namen in het startveld van de Diamond League wedstrijden.
“Ik probeer met altijd te concentren en zeg tegen mijzelf: Jij hebt goed getraind en er alles aangedaan wat je moest doen.Nu kan je alleen nog maar hardlopen”.Donderdag liep ze in de DL in Rome op de 1500 mtr voor het eerst binnen de vier minuten en liep een persoonlijk record van 3.59.30. De wedstrijd werd gewonnen door de NL atlete Sifan Hassan. De 1500 mtr is de lievelingsafstand van Klosterhalfen.Ze is de eerste Duitse atlete die sinds de eenwording van de beide Duitslanden op de 1500 mtr binnen de vier minuten blijft. Ze heeft zich met deze tijd gekwalificeerd voor de WK in Londen later dit jaar.Met haar twintig jaar is ze ook de jongste atlete die de 800 mtr binnen de twee minuten (1.59.65) de 1500 mtr binnen de vier minuten (3.59.10) en de 5000 mtr binnen de vijftien minuten (14.51.38) heeft gelopen. Nu kan ze dus uit drie afstanden kiezen welke ze wil gaan lopen voor het WK dit jaar.

Vorig jaar stond ze als neo-seniore in de Olympische halve finale van Rio 1500 mtr. Vroeger deed ze aan ballet,turnde en speelde de dwarsfluit. Werkte als model.Mijn grote liefde is de atletiek aldus de atlete die voor de start zenuwachtiger is als tijdens de wedstrijd.

Bron DLV

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *